Primarul Craiovei anunţă că va face plângeri penale împotriva lui Adrian Mititelu

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că va depune plângeri penale pentru fals, uz de fals şi evaziune fiscală împotriva finanţatorului clubului FC "Universitatea" Craiova, Adrian Mititelu, ca urmare a scandalului izbucnit între cei doi din cauza stadionului "Ion Oblemenco".

314 afișări
Imaginea articolului Primarul Craiovei anunţă că va face plângeri penale împotriva lui Adrian Mititelu

Adrian Mititelu (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Edilul Craiovei a susţinut marţi, într-o conferinţă de presă, că Tribunalul Dolj nu ar fi trebuit să îi dea câştig de cauză patronului FC "Universitatea" Craiova, în dosarul în care a cerut revenirea pe stadionul "Ion Oblemenco".

"În anul 2011, municipalitatea a dorit excluderea lui Adrian Mititelu de pe stadion pentru lipsa plăţii redevenţei. Mititelu a cerut despăgubiri în valoare de trei milioane de lei pentru investiţiile făcute în stadion. În actul adiţional, semnat de acesta, concesionarul poate efectua lucrări de reabilitare, cheltuielile fiind suportate integral şi nu vor fi recuperate. Cu alte cuvinte, Adrian Mititelu se angaja că aceste cheltuieli nu vor fi decontate de municipalitate. Astfel, dosarul trebuia închis, lucru care nu s-a întâmplat", a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei a mai precizat că firma care ar fi făcut investiţiile la stadion este din Israel, dar nu există şi la dosar. Astfel, Mititelu nu a arătat vreun act care să demonstreze acordul municipalităţii pentru reabilitare.

"Din dosarul cu pretenţii, Adrian Mititelu a cerut prin ordonanţă preşedinţială reintegrarea pe stadion. Însă, nu putea fi reintegrat undeva unde nu era integrat, el nu mai avea dreptul să joace pe acest stadion. În acte, Complexul Sportiv "Ion Oblemeco" nu există, pe stadion sunt doi proprietari, Ministerul Tineretului şi Sportului nu a fost chemat în instanţă, cu alte cuvinte hotărârea nu îi este opozabilă", a declarat primarul Craiovei.

Lia Olguţa Vasilescu a mai precizat că va depune mai multe plângeri la Parchet împotriva lui Adrian Mititelu.

"Vom înregistra plângeri de fals, uz de fals contra lui Adrian Mititelu în condiţiile în care v-am spus că nu sunt acte doveditoare ale investiţiilor. Vom depune o plângere pentru instigare şi tulburare de posesie. Nu trebuie să ajungem la demolat garduri, la ameninţări cu moartea. Eu nu am o problemă că mă înjură o parte a galeriei, dar nu îmi place să văd imaginea care se creează Craiovei. Nu este vorba despre un război între Olguţa Vasilescu şi Adrian Mititelu, sunt acţiuni în instanţă pe care trebuia să le facem", a declarat Olguţa Vasilescu.

Aceasta a spus că ultima interacţiune pe care a avut-o cu patronul FC "Universitatea Craiova" a fost într-un restaurant unde Adrian Mititelu ar fi ameninţat-o şi i-ar fi adresat injurii.

În prezent, Adrian Mititelu înregistrează datorii către municipalitate în valoare de 500.000 de lei pentru utilităţile stadionului.

Primarul Craiovei a anunţat că va depune plângere împotriva lui Mititelu după ce luni, acesta, însoţit de un executor judecătoresc, a încercat să preia stadionul de la municipalitate. Acţiunea a eşuat, fiind reprogramată pentru zilele următoare.

Adrian Mititelu a apelat la un executor judecătoresc după ce, la data de 15 octombrie, Tribunalul Dolj a decis ca echipa FC "U" să revină pe stadionul "Ion Oblemenco", unde s-a instalat cealaltă echipă din Bănie, CSU Craiova.

Astfel, la mijlocul lunii octombrie, Tribunalul Dolj a admis ordonanţa preşedinţială solicitată de Adrian Mititelu, magistraţii dispunând reîntoarcerea echipei sale pe stadion, până la finalizarea dosarului pe fond.

În urmă cu câteva luni, Adrian Mititelu a fost evacuat din complexul "Ion Oblemenco", el atacând în instanţă decizia Primăriei.

Mititelu este în conflict cu primarul după ce autorităţile locale din Craiova au evacuat, la 27 iunie, clubul FC Universitatea Craiova de pe stadionul Ion Oblemenco, pentru a face loc noii grupări.

Iniţial, primarul Lia Olguţa Vasilescu l-a susţinut pe Mititelu în disputa sa cu FRF şi în încercarea de a reînscrie echipa în Liga a II-a. Văzând că Mititelu nu reuşeşte să facă rost de banii necesari înscrierii formaţiei în Liga a II-a, Primăria Craiova a decis să formeze o altă echipă în cadrul Clubului Sportiv Universitatea Craiova - CS Universitatea Craiova.

Ulterior, finanţatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, şi-a înscris în competiţie gruparea pe care o conduce.

FC Universitatea Craiova şi CS Universitatea Craiova au fost primite în Liga a II-a, în urma şedinţei din 14 august a Comitetului Executiv al FRF.

După excluderea grupării FC Universitatea Craiova, în vara anului 2011, Adunarea Genereală a FRF a oferit, anul trecut, câte un loc în Liga a II-a atât clubului condus de Adrian Mititelu, conform unei hotărâri a Curţii de Apel Bucureşti, cât şi Primăriei Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici