Primarul Craiovei, Lia Vasilescu s-a auto-amendat. Motivul pentru care edilul şi-a aplicat singură o sancţiune

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, s-a amendat cu 1.000 de lei. De asemenea, sancţiuni au primit şi directorul Regiei de Adminstraţie a Domeniului Public şi Fond Locativ, cel al Regiei de Termoficare şi cel al Companiei de apă.

508 afișări
Imaginea articolului Primarul Craiovei, Lia Vasilescu s-a auto-amendat. Motivul pentru care edilul şi-a aplicat singură o sancţiune

Lia Olguta Vasilescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Lia-Olguţa Vasilescu şi-a dat amenda după ce în presa locală a apărut un articol în care era prezentat faptul că Primăria a început reabilitarea termică a blocului 201E din cartierul Craioviţa Nouă, fără a avea autorizaţie de construire.

Primăria avea certificat de urbanism, dar nu şi autorizaţie de construire. Aceasta a fost emisă în 8 septembrie 2012, însă lucrările au fost începute înainte de această dată.

"Pentru orice faptă bună trebuie să şi plăteşti, aşa că am decis să mă auto-amendez. Am demarat lucrările pentru că erau urgente, sunt dispusă să suport amenda. Dacă nu începeam imediat lucrările, riscam să pierdem banii de la Uniunea Europeană şi prefer să plătesc amenda, decât să pierd un proiect atât de important pentru oraş", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

De asemenea, au fost amendaţi directorul Regiei de Administrare a Domeniului Public şi Fond Locativ, cel al Regiei de Termoficare şi cel al Companiei de Apă.

Directorul Regiei de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova, Radu Preda, spune că s-a conformat şi va plăti banii.

"Mă bucur că au început acolo lucrările, vorbim şi de birocraţie, că actele merg mai greu, dar trebuia să începem. Asta este! O să plătesc personal amenda, chiar dacă de aceşti bani putem să îi cumpăr copilului meu scutece", a declarat Radu Preda, director RADPFL Craiova.

Primarul Olguţa Vasilescu şi cei trei directori au fost amendaţi cu câte 1.000 de lei.

"Am avut sesizări că în acel bloc se fac lucrări fără autorizaţie. Am verificat şi apoi am dispus amendarea cu 1.000 de lei a celor vinovaţi, vorbim aici de Regia de Termoficare, Compania de Apă, RADPFL şi persoana fizică Lia Olguţa Vasilescu", a declarat şeful Poliţiei Locale Craiova, Octavian Mateescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici