Primarul Cristian Poteraş a dispus controale privind disciplina în construcţii

Primarul Cristian Poteraş a dispus controale privind disciplina în construcţii în sectorul 6 Bucureşti, proprietarii având obligaţia de a lua măsuri de consolidare a faţadei imobilelor şi a balcoanelor, dar şi de a atenţiona trecătorii în legătură cu posibilitatea desprinderii unor bucăţi de beton.

37 afișări
Imaginea articolului Primarul Cristian Poteraş a dispus controale privind disciplina în construcţii

Primarul Cristian Poteraş a dispus controale privind disciplina în construcţii

Primarul Cristian Poteraş a dispus ca Direcţia Inspecţie Generala, prin Serviciul Disciplină în Construcţii, să realizeze acţiuni pe toata raza sectorului, menite sa identifice şi sa sancţioneze eventuale abateri de la legislaţia privind disciplina în construcţii, se arată într-un comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, de Biroul de presă al Primăriei sectorului 6.

De asemenea, edilul a dispus ca demersul inspectorilor să aiba şi o componentă informativă, în măsura în care cetăţenii trebuie să cunoască atât obligaţiile ce le revin, cât şi sancţiunile pe care le riscă în situaţia în care încalcă legislaţia în vigoare.

Astfel, aceştia pot afla că, în baza Legii locuinţei 114/1996 privind locuinţa şi a Legii 10/1995 privind calitatea în construcţii (actualizată în 2002), au următoarele obligaţii: să întreţină în bune condiţii elementele structurii de rezistenţă a imobilului, cele de construcţie exterioară, precum şi spaţiile comune din interiorul clădiri, să efectueze urmărirea comportării în timp a construcţiilor, conform cărţii tehnice a construcţiei şi să sesizeze, în termen de 24 de ore, Inspectia de Stat în Construcţii, Lucrări Publice, Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, în situaţia producerii unor accidente tehnice la construcţiile în exploatare.

Astfel, pentru evitarea unor situaţii neplăcute şi periculoase, precum prăbuşirea faţadei imobilelor sau a balcoanelor, locatarii trebuie să ia măsuri de protejare a construcţiei şi, prin intermediul unui expert tehnic atestat MLPTL, să efectueze expertiza tehnică a acesteia.

Conform soluţiilor oferite ulterior efectuării expertizei tehnice, proprietarii au şi obligaţia de a lua măsuri de consolidare a faţadei imobilelor şi a balcoanelor. De asemenea, trebuie ca aceştia să ia şi măsuri de atenţionare a trecătorilor, cu privire la iminenţa desprinderii unor structuri de beton armat din componenta balcoanelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici