Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, anunţă că DNA i-a clasat dosarul şi că va candida pentru un nou mandat

Primarul oraşului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a anunţat, luni, că DNA a clasat dosarul în care a fost cercetat pentru corupţie în ultimii şase ani. Cherecheş a anunţat, de asemenea, că va candida pentru un nou mandat de primar, şi nu exclude varianta de a face acest lucru ca independent.

765 afișări
Imaginea articolului Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, anunţă că DNA i-a clasat dosarul şi că va candida pentru un nou mandat

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, anunţă că DNA i-a clasat dosarul şi că va candida pentru un nou mandat

Primarul oraşului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a anunţat, luni, pe pagina lui de Facebook, că DNA a închis dosarul în care a fost cercetat în ultimii şase ani.

„Mi-am susţinut nevinovăţia, acum o confirmă şi ei: DNA a închis dosarul în care sunt cercetat de 6 ani. (…) Pot să vin astăzi în faţa dumneavoastră şi să vă spun că, după mai bine de 6 ani de turtură, ca să spun aşa, prin care s-a analizat toată activitatea mea din primărie, din perioada 2011-2013, dar şi activitatea ulterioară, am ajuns acum să constat că procurorii, Direcţia Naţională Anticorupţie, neavând probe, au constatat nevinovăţia mea în aceste speţe, respectiv în aceste dosare şi cu privire la aceste acuzaţii”, a scris primarul pe pagina de socializare.

Acesta susţine că a fost cercetat într-un dosar care a vizat, printre altele, achiziţia de autobuze şi troleibuze, dar şi de echipamente pentru locurile de joacă din oraş.

„Am fost acuzat de următoarele fapte, pentru care, prin ordonanţă de clasare, emisă de către procuror în ziua de 16 iulie 2019, respectivele fapte, cum ar fi abuz în serviciu, luare de mită în formă continuată, efectuarea de operaţiuni financiare, acte de comerţ incompatibile cu funcţia, instigare la abuz în serviciu, respectiv trafic de influenţă, au fost clasate”, a mai scris Cătălin Cherecheş.

El şi-a anunţat intenţia de a candida pentru un nou mandat de primar „pentru a continua proiectele pe care mi le-am asumat în faţa băimărenilor”.

„Dorinţa mea este să candidez independent, sub o platformă sau într-un parteneriat cu o platformă civico-politică. Voi vedea cetăţenii ce îşi doresc din această perspectivă. Evident, am discuţii cu majoritatea forţelor politice care înţeleg să genereze dezvoltare în Baia Mare, Maramureş, România, dezvoltare a comunităţilor şi nu dezvoltare a buzunarelor proprii sau dezvoltarea organizaţiilor politice, ci dezvoltarea comunităţilor. Această platformă va fi de fapt o echipă pentru Baia Mare”, se mai arată în postarea lui Cătălin Cherecheş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici