Primarul din Mariupol: 100.000 de oameni fără apă, este o catastrofă

Ambele tabere anunţă momente grele pe frontul din Ucraina.

220 afișări
Imaginea articolului Primarul din Mariupol: 100.000 de oameni fără apă, este o catastrofă

Primarul din Mariupol: 100.000 de oameni fără apă, este o catastrofă

„Peste 100.000 de oameni care se află încă în Mariupol nu au acces la apă potabilă. Locuitorii iau apă o dată pe săptămână. Oamenii trebuie să stea la coadă 4-8 ore. Este o catastrofă umanitară. Trebuie făcut totul, pentru a deschide un coridor verde şi a salva oamenii. Oraşul este fără electricitate, gaze şi sisteme de evacuare a apelor uzate”, scrie primarul din Mariupol, Vadim Boicenko, pe Telegram.

Pe front, situaţia este grea, de ambele părţi. „Ucraina a lansat un atac asupra platformelor petroliere ale companiei de gaze Chernomorneftegaz, cu sediul în Crimeea, rănind 3 muncitori”, susţine şeful Republicii Crimeea, Serghei Aksionov, pe canalul său de Telegram, după cum au informat agenţiile ruse. „De azi dimineaţă am luat legătura cu colegii din Ministerul Apărării şi FSB (Serviciul Federal de Securitate) şi lucrăm pentru salvarea oamenilor. Pe platformele de foraj se aflau 12 persoane, dintre care 5 au fost salvate şi 3 au fost rănite. Cercetările continuă”, a spus Aksionov.

Zelenski anunţă, la rândul său: „În 117 zile de război, peste 5 milioane de ucraineni au fost forţaţi să-şi părăsească casele şi să plece în străinătate. Nu vreau să-i numesc pe aceşti oameni „refugiaţi”, a postat pe canalul său Telegram preşedintele Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici