Primarul Sectorului 6 a cerut verificarea tuturor centrelor aflate în subordinea DGASPC

Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, a cerut Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) să constituie comisii de monitorizare care să verifice inopinat toate centrele pentru copii din subordine.

278 afișări
Imaginea articolului Primarul Sectorului 6 a cerut verificarea tuturor centrelor aflate în subordinea DGASPC

Primarul Sectorului 6 a cerut verificarea tuturor centrelor aflate în subordinea DGASPC (Foto: Alexandru Solomon / Mediafax Foto)

Rareş Mănescu a solicitat DGASPC să emită o dispoziţie prin care să se constituie comisii de monitorizare şi să fie verificate toate centrele din cadrul Direcţiei, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 6, transmis miercuri agenţiei MEDIAFAX.

"Activitatea comisiilor presupune vizite inopinate săptămânale în centre şi raportări imediate asupra situaţiilor constatate, împreună cu intensificarea monitorizării permanente a activităţii desfăşurate în centrele din subordine. Mai mult, primarul a dispus implementarea imediată a unui program de supervizare a personalului, împreună cu ONG-uri cu vastă experienţă în domeniu, pentru a se putea evita pe viitor o astfel de situaţie", potrivit sursei citate.

Decizia a fost luată după ce un copil din Complexul de Servicii Sociale "Istru" - Case de tip familial din Sectorul 6 a fost legat de o uşă în curtea instituţiei.

Potrivit Primăriei Sectorului 6, în urma cercetării disciplinare făcute la Complexul de Servicii Sociale "Istru" - Case de tip familial s-a dispus demiterea din funcţie a şefului complexului, urmând ca acesta să fie trimis în cercetare pentru suspiciunea de abuz.

De asemenea, s-a dispus desfacerea contractelor de muncă, în conformitate cu articolul 248 alineatul 1, litera e) din Codul muncii, a trei îngrijitoare şi a asistentului medical, persoane angajate în cadrul Complexului de Servicii Sociale "Istru", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 6.

Rezultatele cercetării disciplinare au fost trimise Poliţiei Sectorului 6, pentru clarificarea împrejurărilor în care faptele au avut loc şi completarea procedurilor de cercetare care se impun în cazul suspiciunii unei situaţii de abuz.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 a început, în acest caz, urmărirea penală "in rem", pentru rele tratamente aplicate minorului, lipsire de libertate în mod ilegal şi abuz în serviciu, a declarat pentru MEDIAFAX, procurorul Sebastian Mierliţă, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Anchetatorii urmează să decidă cu privire la ce persoane vor extinde urmărirea penală.

"Se fac audieri în vederea identificării autorilor", a declarat procurorul Sebastian Mierliţă.

Anchetatorii au chemat, marţi, la audieri mai multe persoane angajate la Complexul de Servicii Sociale "Istru". Ancheta deschisă de procurori a fost demarată în urma unei sesizări făcute de reprezentanţii DGASPC Sector 6.

La rândul său, ANPDCA a făcut sesizare penală la Poliţia Sectorului 6. De asemenea, ANPDCA s-a adresat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, căreia i-a solicitat începerea unei anchete la Complexul de servicii sociale Istru, pentru răspundere disciplinară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici