Primarul şi fostul edil din Reghin, acuzaţi de corupţie, au fost achitaţi, decizia nefiind definitivă

Primarul din Reghin, Maria Precup, şi fostul edil Nagy Andras, cercetaţi într-un dosar de corupţie alături de alte 17 persoane, au fost achitaţi, joi, de Curtea de Apel Târgu Mureş, decizia nefiind definitivă.

894 afișări
Imaginea articolului Primarul şi fostul edil din Reghin, acuzaţi de corupţie, au fost achitaţi, decizia nefiind definitivă

Primarul şi fostul edil din Reghin, acuzaţi de corupţie, au fost achitaţi, decizia nefiind definitivă

Curtea de Apel Târgu Mureş a decis, joi, achitarea tuturor celor 19 inculpaţi din dosarul primarului şi al fostului edil din Reghin, acuzaţi, în 2009, de DNA de abuz în serviciu şi instigare.

Decizia Curţii de Apel Târgu Mureş nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în zece zile de la pronunţare, respectiv de la comunicare.

Totodată, Curtea de Apel Târgu Mureş a decis ridicarea sechestrului instituit asupra bunurilor mobile pentru mai multe dintre cele 19 persoane.

Dosarul în care cele 19 persoane - între care primarul din Reghin, Maria Precup, fostul edil Nagy Andras, care a avut două mandate începând din 2004, dar şi foşti consilieri din perioada 2004-2008 - sunt acuzate de infracţiuni de corupţie a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Târgu Mureş, în 30 martie 2009.

Maria Precup a fost consilier local, apoi viceprimar, iar în 2012 a fost aleasă primar al municipiului Reghin.

Procurorii anticorupţie susţineau că inculpaţii ar fi aprobat vânzarea unui teren în suprafaţă de aproape 6.000 de metri pătraţi din Reghin către o societate comercială din localitate, fără licitaţie publică şi la un preţ subevaluat, şi că Nagy Andras, în calitate de primar, ar fi procedat la un schimb cu unul dintre consilierii locali, Lucia Bucin, în urma căruia i-a cedat gratuit firmei acesteia un teren de aproape 3.800 de metri pătraţi, proprietate a statului român.

Potrivit DNA, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus trimiterea în judecată, în martie 2009, a mai multor inculpaţi, între care fostul primar al municipiului Reghin, Nagy Andras, acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice. Foştilor consilieri locali li se imputau infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

DNA susţinea că, astfel, Primăria Reghin a fost prejudiciată cu 69.861,9 euro, iar în vederea recuperării acestui prejudiciu, în cauză s-a luat măsura instituirii sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor, dosarul fiind înaintat spre judecare la Curtea de Apel Târgu Mureş.

Nagy Andras (UDMR) declara, în aprilie 2009, că este nevinovat.

"Era vorba de un schimb de teren. S-a făcut evidenţiere greşită, de către un topograf. Practic, e vorba de o eroare, ulterior am descoperit că nu e terenul Primăriei, aşa că ne-am înţeles cu partea cu care am făcut schimb că anulăm totul. Legat de cealaltă problemă, cu consilierii locali, e vorba de o vânzare aprobată de ei, pe baza unui raport de expertiză. În viziunea DNA, trebuia să fie licitaţie, dar noi am prezentat mai multe hotărâri ale unor consilii locale din ţară, similiare, am solicitat şi o contraexpertiză, dar DNA n-a acceptat. Eu sunt acuzat că i-am instigat pe consilieri, dar niciunul nu a dat declaraţie că aş fi făcut aşa ceva", spunea fostul edil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici