Primarul Sucevei cere evitarea deplasărilor la Cernăuţi din cauza gripei

Primarul Sucevei, Ion Lungu, le cere locuitorilor să evite deplasările în regiunea Cernăuţi din cauza gripei AH1N1, el arătând că situaţia în zonă "este complicată" şi că primarul Cernăuţiului i-a solicitat sprijin constând în medicamente antivirale.

34 afișări
Imaginea articolului Primarul Sucevei cere evitarea deplasărilor la Cernăuţi din cauza gripei

Primarul Sucevei cere locuitorilor să evite deplasările la Cernăuţi din cauza gripei

Lungu a spus că, în calitate de şef al Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Suceava, le solicită locuitorilor să evite deplasările în regiunea Cernăuţi.

El a arătat că în preajma sărbătorilor de iarnă mulţi suceveni obişnuiesc să meargă la Cernăuţi pentru a-şi face cumpărăturile, dar că le recomandă să evite să meargă în Ucraina pentru că această ţară se confruntă cu "o situaţie complicată" determinată de evoluţia gripei de tip AH1N1, care este mai virulentă în această ţară.

Lungu a mai spus că primarul Cernăuţiului, Mykola Fedoruk, a cerut Primăriei Suceava ajutor constând în medicamente.

"Am trimis această solicitare Ministerului Sănătăţii pentru că Primăria Suceava nu are cum să ofere acest ajutor. Aceste medicamente sunt monitorizate de Ministerul Sănătăţii şi nu se găsesc în farmacii", a spus Lungu.

El a subliniat că este important ca în această perioadă sucevenii să evite deplasările în Ucraina şi a recomandat conducerilor şcolilor să sisteze schimburile de experienţă cu unităţile din această ţară.

Ministerul Sănătăţii de la Kiev a anunţat, marţi, că numărul persoanelor care au murit de gripă şi afecţiuni respiratorii a ajuns la 315 în Ucraina, relatează Kyiv Post, în ediţia electronică.

De la începutul epidemiei, la 29 octombrie, circa 1,4 milioane de ucraineni s-au îmbolnăvit, iar aproximativ 78.000 au fost spitalizaţi.

În prezent, 317 persoane se află la terapie intensivă, iar 40 respiră cu ajutorul aparatelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici