Primele de carieră vor ajunge la angajaţii din Educaţie între 20 şi 27 octombrie

Prima de carieră didactică pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, în valoare nominală de 1.500 lei, şi prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare nominală de 500 lei, vor ajunge la angajaţi în perioada 20-27 octombrie, anunţă ministrul Investiţiilor Adrian Câciu.

442 afișări
Imaginea articolului Primele de carieră vor ajunge la angajaţii din Educaţie între 20 şi 27 octombrie

Primele de carieră vor ajunge la angajaţii din Educaţie între 20 şi 27 octombrie

Potrivit ministrului, în luna octombrie, peste 300.000 de angajaţi din sectorul educaţie vor beneficia de alocare financiară suplimentară de 427 milioane lei. Va fi acordată o primă de carieră didactică pentru personalul didactic si didactic auxiliar, în valoare nominală de 1500 lei/persoană şi o primă de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare nominală de 500 lei/persoană.

Sprijinul se va acorda în conformitate cu prevederile OUG 58/2023, „estimarea noastră fiind că banii vor ajunge la personalul din educaţie în perioada 20-27 octombrie”, arată Adrian Câciu.

Tot în luna octombrie vor fi alimentate cardurile pentru alimente cu o nouă tranşă de 250 de lei pentru peste 2,5 milioane de persoane eligibile în programul Sprijin pentru România. Ministrul estimează că aceste carduri vor fi alimentate în 15 octombrie 2023.

„La acest moment aşteptăm alimentarea conturilor MIPE de către Ministerul de Finante pentru implementarea cu succes şi la timp a acestor măsuri asteptate de români şi asumate de către Guvernul României”, transmite Adrian Câciu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
prime,
adrian câciu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici