Primele doze de vaccin de la Moderna se distribuie miercuri în ţară

  • Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) anunţă că miercuri vor fi distribuite în centrele din ţară peste 26.000 de doze de vaccin Moderna.
  • Cele mai multe doze ajung la Centrul Regional de Distribuţie Iaşi.
806 afișări
Imaginea articolului Primele doze de vaccin de la Moderna se distribuie miercuri în ţară

Primele doze de vaccin de la Moderna se distribuie miercuri în ţară

Potrivit CNCAV, 26.210 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite către centrele regionale din ţară, pentru vaccinarea, cu prima doză, a persoanelor planificate în platforma de programare.

„Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat atât pe cale aeriană, cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne, cât şi terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naţionale. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, cu respectarea lanţului de frig, la temperatura de 2 - 8 grade Celsius”, anunţă reprezentanţii CNCAV.

Din Centrul Naţional de Distribuţie Bucureşti, dozele vor fi distribuite la:

  • Centrul Regional de Distribuţie Braşov - 4.810 doze
  • Centrul Regional de Distribuţie Cluj - 5.290 de doze
  • Centrul Regional de Distribuţie Constanţa - 4.360 doze
  • Centrul Regional de Distribuţie Craiova - 4.220 dde doze
  • Centrul Regional de Distribuţie Iaşi - 5.210 doze
  • Centrul Regional de Distribuţie Timişoara - 2.320 doze

Centrului Naţional de Distribuţie Bucureşti îi vor rămâne alocate 9.790 doze

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti”, mai spun cei de la CNCAV.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici