Primele operaţii pe cord la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, realizate de luni

Primele operaţii pe cord de la Spitalul de copii "Marie Curie" din Capitală vor fi realizate, începând de luni, de o echipă de specialişti italieni de la clinica San Donato din Milano, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.

290 afișări
Imaginea articolului Primele operaţii pe cord la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, realizate de luni

Primele operaţii pe cord la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, realizate de luni (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Aceasta este prima misiune de acest tip din cadrul programului de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice iniţiat de Ministerul Sănătăţii în colaborare cu clinica San Donato şi fundaţia Bambini Cardiopatici nel Mondo, potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii (MS).

În vederea desfăşurării în condiţii optime a misiunii, duminică, o echipă de specialişti a verificat toată aparatura şi echipamentele medicale din sala de operaţie şi terapie intensivă din cadrul Spitalului de copii "Marie Curie", toate fiind în stare de funcţionare, pregătite pentru începerea intervenţiilor.

Misiunea va dura până joi, timp în care se vor efectua mai multe operaţii pentru corectarea unor malformaţii congenitale cardiace.

Activitatea chirurgicală din Departamentul de cardiochirurgie al Spitalului "Marie Curie" începe anul acesta cu misiuni medicale periodice şi va deveni tot mai susţinută în perioada următoare, urmând a fi complet funcţională cu specialiştii din Romania formaţi până la sfârşitul programului, arată reprezentanţii MS.

Departamentul de Cardiochirurgie pediatrică al Spitalului de copii "Marie Curie" a fost amenajat şi dotat în urma unei investiţii totale de aproximativ 4.200.000 de euro, din care: aproximativ 1.500.000 de euro din donaţii publice strânse de Asociaţia Inima Copiilor, aproximativ 2.300.000 euro oferiţi de Ministerul Sănătăţii pentru aparatura medicală, restul sumei provenind din alte donaţii şi sponsorizări către unitatea sanitară.

Pentru începerea cât mai rapidă a activităţii operatorii la "Marie Curie", Ministerul Sănătăţii a alocat în luna august 2013 fonduri de aproximativ 650.000 de euro pentru completarea echipamentelor şi a instrumentarului necesar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici