Primele reacţii internaţionale, după ce Macron a anunţat că Europa ar putea trimite trupe în Ucraina

După Conferinţa de la Paris, preşedintele polonez a tăiat din entuziasmul lui Macron, poziţie adoptată şi de premierul Suediei.

2013 afișări
Imaginea articolului Primele reacţii internaţionale, după ce Macron a anunţat că Europa ar putea trimite trupe în Ucraina

Prima reacţie internaţională, după ce Macron a anunţat că Europa ar putea trimite trupe în Ucraina

Pentru preşedintele francez, „important este să facem totul pentru ca Rusia să nu poată câştiga acest război”, iar asta l-a determinat pe şeful de la Palatul Elysée să facă declaraţii îndrăzneţe, chiar riscante, socotesc unii analişti militari.

În urma Conferinţei Internaţionale privind Ucraina desfăşurată la Paris, preşedintele francez Emmanuel Macon, care la finalul întâlnirii de aseară nu a exclus posibilitatea de a trimite trupe occidentale pe front împotriva Rusiei în viitor, a primit o replică de la omologul polonez Andrzej Duda.

Premierul suedez spune că tema nu este de actualitate

„Cea mai aprinsă discuţie a avut loc în jurul problemei trimiterii soldaţilor în Ucraina. Şi nici aici nu a existat absolut niciun acord”, a spus Duda, potrivit RBC-Ucraina. O poziţie reiterată şi de premierul suedez Ulf Kristersson, potrivit căruia nu este un dosar „de actualitate” în acest moment, iar asta şi pentru că nu există o „cerere similară” din partea autorităţilor ucrainene.

„Acum  suntem ocupaţi să trimitem materiale în Ucraina în diferite moduri”, a spus premierul, după ce Stockholmul a anunţat pe 20 februarie că va trimite la Kiev un ajutor militar în valoare de 633 de milioane de euro.

Luni seara, la finalul Conferintei organizate la Paris, Macron avansase ipoteza trimiterii soldatilor occidentali in Ucraina: „Nu există consens azi pentru a trimite oficial (...) trupe”, a spus şeful statului în conferinţa de presă finală, subliniind însă că „în dinamică, nimic nu trebuie exclus”.

Pentru Macron, important este să facă totul pentru ca „Rusia să nu poată câştiga acest război”.

Le Pen: declaraţii grave din partea lui Macron

Macron are şi probleme interne, fiind taxat de opoziţie. „Nu ştiu dacă toată lumea realizează gravitatea unei astfel de afirmaţii. Emmanuel Macron joacă rolul de lider de război, dar despre vieţile copiilor noştri vorbeşte atât de neglijent”.

Lidera Adunării Naţionale din Adunarea Naţională Franceză, Marine Le Pen, a reacţionat astfel legat de trimiterea forţelor militare în Ucraina. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici