Primul caz de gripă AH1N1, confirmat în Hunedoara

Primul caz de gripă AH1N1 a fost confirmat, luni seară, în judeţul Hunedoara, la o femeie de 55 de ani, din satul Peşteana, comuna Densuş.

40 afișări
Imaginea articolului Primul caz de gripă AH1N1, confirmat în Hunedoara

Primul caz de gripă AH1N1, confirmat în Hunedoara (Imagine:Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Ceciliei Birău, directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, femeia a fost internată, vineri, la Spitalul "Dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara, împreună cu nepotul ei de zece ani, după ce au avut simptome de gripă AH1N1.

"Atât femeia, cât şi copilul prezintă aceleaşi simptome, însă rezultatele analizelor efectuate la Bucureşti au indicat faptul că doar bunica are gripă AH1N1. Femeia se află deja sub tratament cu Tamiflu, iar copilul a fost separat de ea şi va fi ţinut în continuare sub observaţie", a mai declarat Cecilia Birău.

Cei doi au intrat în contact cu un unchi al copilului, care s-a întors de curând din Italia, dar care este din alt judeţ, iar autorităţile sanitare din Hunedoara nu au informaţii dacă şi acesta este infectat cu noul virus gripal.

În judeţul Hunedoara au fost 24 de suspecţi de gripă AH1N1, însă până acum doar un caz fost confirmat, iar în cazul bărbatui de 60 de ani recent întors din SUA şi suspect de gripă AH1N1 rezultatele analizelor vor sosi în cursul zilei de marţi, bărbatul fiind, în prezent, izolat la domiciliu.

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Cecilia Birău, bărbatul, care s-a întors în urmă cu trei zile din SUA, a fost izolat la domiciliu, luni dimineaţă, după ce a ajuns la medic având simptome de infecţie acută respiratorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici