Primul circuit Grand Prix One din România, la Snagov

Compania South Pacific Group va începe în vara anului viitor construcţia la Snagov, lângă Bucureşti, a primului circuit Grand Prix One din România, care va include o pistă de automobilism de 3,8 kilometri, spaţii comerciale, showroom-uri, restaurante şi un hotel de patru stele.

8 afișări
Imaginea articolului Primul circuit Grand Prix One din România, la Snagov

Primul circuit Grand Prix One din România, la Snagov

"Circuite Grand Prix One există la Viena, Roma, Milano, Barcelona sau Londra. Ne-am gândit să dezvoltăm un astfel de proiect în România pentru că nu există o pistă pe care să se organizeze curse de maşini. Un astfel de concept, care este similar cu toate Grand Prix-urile din lume, include o pistă de Formula 3, galerii comerciale, showroom-uri, restaurante şi un hotel de patru stele", a declarat agenţiei MEDIAFAX Andrew Prelea, directorul executiv al South Pacific Group.

Potrivit acestuia, costul pentru obţinerea licenţei Grand Prix One a depăşit 25 de milioane de euro, urmând ca în fiecare an de funcţionare, compania italiană Mainstreet, care deţine acest concept, să primească o taxă din încasări.

Valoarea totală a proiectului va depăşi 300 de milioane de euro, investiţia aparţinând exclusiv companiei South Pacific Group. Banii vor proveni în principal din credite bancare, dar şi din surse proprii.

"Am ales Snagovul pentru că este aproape de Bucureşti şi acolo se poate ajunge uşor de la aeroport. Am discutat cu primăria şi ei au fost încântaţi de idee. Pe data de 10 ianuarie 2008, se va organiza un referendum la Snagov, şi vom vedea dacă şi locuitorii vor fi de acord cu acest proiect", a afirmat Prelea, care a adăugat că Primăria Snagov îi va concesiona 56 de hectare de teren pentru dezvoltarea circuitului.

În afară de pista de 3,8 kilometri, pe care se pot organiza curse de Formula 3, curse şi testări de maşini, proiectul include şi 60.000 de metri pătraţi de galerii comerciale - închiriate în principal firmelor de haine şi accesorii vestimentare - şi 90.000 de metri pătraţi, care vor fi destinaţi amenajării unor showroom-uri auto şi mai multor restaurante şi cafenele. Va fi construit şi un hotel de 140 de camere, clasificat la patru stele.

"Va fi un complex în care bărbaţii pot veni pentru curse şi pentru testarea maşinilor, iar femeile îşi pot ocupa timpul cu cumpărături. Vor fi şi locuri de joacă pentru copii. Restaurantele şi magazinele vor fi, preponderent, italiene. Proiectul va arăta identic cu celelalte Grand Prix-uri din lume. După un an de la începerea lucrărilor, când circuitul va fi deschis, ne aşteptăm la încasări anuale de sute de milioane de euro", a afirmat Andrew Prelea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici