Primul efect al sancţiunilor: nava rusească Liderul Baltic, blocată pe Canalul Mânecii

Nava transporta maşini la Sankt Petersburg.

47867 afișări
Imaginea articolului Primul efect al sancţiunilor: nava rusească Liderul Baltic, blocată pe Canalul Mânecii

Primul efect al sancţiunilor: nava rusească Liderul Baltic, blocată pe Canalul Mânecii

O navă care aparţine unei companii ruseşti vizată de sancţiuni a fost oprită, acesta fiind socotit primul efect concret al represaliilor decise de Occident în urma atacului Moscovei în Ucraina.

Cargoul transporta maşini şi se îndrepta spre Sankt Petersburg. Blocada a fost declanşată de autorităţile vamale franceze în timpul unui tranzit în zona Honfleur, pe Canalul Mânecii, în Normandia. Unitatea a fost deturnată şi reţinută în portul Boulogne sur Mer. Ambasada Rusiei la Paris a cerut o explicaţie imediată a incidentului.

Comerciantul vizat este Liderul Baltic, măsoară 127 de metri şi arborează steagul rus. În jurul orei 2 dimineaţa, unitatea rusă a fost supusă unui control în zona Pas de Calais.

Marfa şi echipajul (format din aproximativ 20 de navigatori), reţinute. Ambasada Rusiei la Paris, informată de un apel de urgenţă al căpitanului, a declarat că „a contactat imediat autorităţile franceze pentru a cere clarificări”, a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei, Alexander Makagonov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici