Primul eveniment de abordare interdisciplinară a diabetului zaharat din România

Specialişti de renume din lumea medicală din România se vor reuni miercuri, 15 octombrie, la Bucureşti, la Hotel Hilton, pentru o abordare holistică a complicaţiilor cronice micro şi macrovasculare ale diabetului zaharat, în cadrul primului eveniment de acest fel din România.

196 afișări
Imaginea articolului Primul eveniment de abordare interdisciplinară a diabetului zaharat din România

Primul eveniment de abordare interdisciplinară a diabetului zaharat din România (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX, manifestarea ştiintifică are drept coordonator pe Prof. Univ. Dr. Gabriela Radulian şi va reuni specialişti de marcă din medicina românească din diverse domenii cum ar fi: cardiologie, neurologie, oftalmologie, nefrologie, medicină internă, chirurgie, chirurgie vasculară, medicină de familie, dermatologie, psihologie şi va avea două teme importante: "Interferenţe cardio-neuro-vasculare în diabetul zaharat" şi "Managementul interdisciplinar al complicaţiilor macro şi microvasculare în diabetul zaharat".

"Prin acest eveniment cu abordare interdisciplinară dorim să atragem atenţia asupra faptului că pacientul cu complicaţii micro şi macrovasculare reprezintă polul de interes al specialiştilor din mai multe arii terapeutice, în scopul creşterii calităţii vieţii pacienţilor cu diabet zaharat. Urmărim, totodată, stabilirea modului de colaborare interdisciplinară pentru aplicarea unui tratament individualizat pentru fiecare pacient în parte", a declarat coordonatorul programului, Prof. Univ. Dr. Gabriela Radulian, Şeful Secţiei Clinice Diabet II, din cadrul Institutului Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "Prof. Dr. N. Paulescu" şi vicepreşedinte al Societăţii Române de Nutriţie.

Conform datelor International Diabetes Federation (IDF), în 2013 erau înregistraţi, la nivel mondial, 382 de milioane de pacienţi cu diabet zaharat, încă aproximativ 46% nefiind diagnosticaţi încă. Mai mult, estimările IDF pentru 2035 subliniază că numărul bolnavilor cu diabet zaharat va ajunge la 592 de milioane, reprezentând o creştere de 55% faţă de datele actuale.

Grant educaţional oferit de către Alfa Wassermann. Evenimentul va avea loc la Hotel Hilton, cu începere de la ora 8.00 şi are ca partener media Agenţia de presă Mediafax.

Detalii program şi înscriere pe site-ul: http://www.alfawassermann.ro/noutati

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici