Primul job: 7 paşi de urmat, pentru ca tu, ca începător, să fii "alesul"

Proaspăt ieşiţi de pe băncile liceului ori ale facultăţii, tinerii îşi găsesc în această perioadă foarte greu un loc de muncă, unul din cinci absolvenţi de universitate îngroşând rândurile şomerilor. Pe de-o parte este criza, pe de alta, însă, şi absolventul porneşte câine surd la vânătoare în căutarea unui loc de muncă. Ce e de făcut ca să nu începi cu stângul în goana după un job?

110 afișări
Imaginea articolului Primul job: 7 paşi de urmat, pentru ca tu, ca începător, să fii "alesul"

Primul job: 7 paşi de urmat, pentru ca tu, ca începător, să fii "alesul" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

- CV-ul trebuie să fie cât mai scurt, concis, lizibil şi neapărat corect din punct de vedere gramatical.

- Nu uita de scrisoarea de intenţie!

- Ai grijă cum te prezinţi la interviu!

Candidatul pentru un job nu trebuie să mai vină la interviu cu lecţia învăţată de acasă. Trebuie să dea dovadă de stăpânire de sine şi să fie pregătit pentru orice situaţie care poate apărea în timpul interviului. Trebuie să ştie să raspundă cu inteligenţă şi cu rapiditate la toate situaţiile în faţa cărora este pus", consideră Mădalina Popescu, manager general Pluri Consultants România.

Citeşte mai multe pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici