Primul METRU de autostradă din Moldova, cu peripeţii. Hoţii au furat roţile maşinilor folosite ca decor/ Mandachi, cu stupoare: Nu au toate doagele la cap

Omul de afaceri Ştefan Mandachi, care a construit primul metru de autostradă din Moldova, a anunţat, marţi, că va cere ajutorul Poliţiei, după ce hoţii au furat roţile celor două autoturisme folosite ca decor. Asta după ce, în martie, borna kilometrică şi mai multe panouri din zonă au fost distruse.

3329 afișări
Imaginea articolului Primul METRU de autostradă din Moldova, cu peripeţii. Hoţii au furat roţile maşinilor folosite ca decor/ Mandachi, cu stupoare: Nu au toate doagele la cap

Primul metru de autostradă din Moldova, cu peripeţii. Hoţii au furat roţile maşinilor folosite ca decor. Mandachi, cu stupoare: Nu au toate doagele la cap

La sfârşitul lunii martie a acestui an, persoane necunoscute au distrus borna kilometrică şi câteva panouri din apropierea primului metru de autostradă. Atunci, Ştefan Mandachi nu a sesizat Poliţia, considerând că pagubele ar fi putut fi provocate de vânt.

Acum, însă, a constatat că au dispărut şi roţile celor două autoturisme tamponate, folosite ca decor, iar antreprenorul a răbufnit pe Facebook.

„Un procent insignifiant dintre cei care ajung aici nu au toate doagele la cap. Acum ceva vreme, nişte înapoiaţi mintal au dat cu piciorul în borna pe care era inscripţionat «1 Metru Autostradă». Şi au spart-o. M-am făcut că nu văd. Când m-au întrebat jurnaliştii dacă a fost vandalizată borna, am spus că nu, poate a fost de vină vântul.

A doua oară, alţi dilimani au deschis capota de la Logan şi au furat carboratorul, jigleoarele şi nu mai ştiu ce alte pompe, că nu mă pricep.

Au şterpelit efectiv piesele de la motor. Ba mai mult, au forţat uşile ca să le smulgă din balamale. Din nou, m-am făcut că nu văd. Mai apoi, de la BMW, alţi ocnaşi au furat oglinzile şi panoul cu siguranţe electrice şi cablurile electrice.

Am tăcut din nou. La fel şi atunci când am găsit gunoaie, doze, ambalaje, şerveţele folosite în ambele maşini, tomberonizate. Ieri mă duc din nou la autostradă. Că deja locaţia are un nume, adoptat la unison de toată Suceava. (...) Ajung.

Toate roţile de la Logan furate. Evident, şi roţile de la BMW furate, că altfel nu se asortau. Au jecmănit şi oglinzile. Am decis ca de data asta să-i dau pe mâna Poliţiei pe hoţomani. Mă mir că n-au venit cu remorca să ridice ambele maşini, măcar ştiau o treabă. În fotografii se văd roţile turtite. Nu ar fi putut fi duse decât la fier vechi pentru câţiva lei, aşa că dacă sunt colectori de fier vechi de bună credinţă, daţi-mi roţile înapoi (vă plătesc eu paguba) şi daţi informaţii Poliţiei despre tâlhari”, a scris Ştefan Mandachi pe reţeaua de socializare.

Omul de afaceri Ştefan Mandachi a ajuns în atenţia publică după ce a construit un metru de autostradă în judeţul Suceava, ca formă de protest faţă de lipsa infrastructurii din Moldova.

Autostrada de un metru a devenit una dintre atracţiile turistice din judeţul Suceava. Antreprenorul a decis, în luna martie, ca două autoturisme tamponate să fie amplasate în zonă, pentru a avertiza şoferii pe ce drumuri „catastrofale” circulă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici