Primul poliţist român mort din cauza COVID-19. Avea 49 de ani şi era din judeţul Olt

  • Sindicatul Poliţiştilor Europeni a anunţat, duminică, decesul primului poliţist din cauza COVID-19
  • Acesta avea 49 de ani şi era şeful Postului de Poliţie Ipoteşti, din judeţul Olt
4774 afișări
Imaginea articolului Primul poliţist român mort din cauza COVID-19. Avea 49 de ani şi era din judeţul Olt

Sursă foto: Profimedia

Sindicatul Poliţiştilor Europeni Europol anunţă, duminică, decesul primului poliţist care a murit din cauza infecţiei cu noul coronavirus. Avea 49 de ani şi era şeful Postului de Poliţie Ipoteşti, din judeţul Olt.
 
„În vremea pandemiei, când virusul ucigaş face ravagii, Poliţia Română este lovită de primul deces. Colegul nostru Alexandru Gibea, şeful Postului de Poliţie Ipoteşti, Secţia 4 Poliţie Rurală Coteana din cadul IPJ Olt, în vârstă de 49 ani, a murit ieri”, potrivit Sindicatului Europol.
 
Iniţial, el a fost internat pe 28 mai la Spitalul Slatina, iar pe 30 mai a fost transferat la Spitalul Caracal.
 
„Săptămâna trecută el a fost transferat la Bucureşti după ce starea de sănătate s-a înrăutăţit, fiind transportat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase„Matei Balş” la Terapie Intensivă. Aseară, inima acestuia a încetat să mai bată din cauza complicaţiilor apărute, acesta suferind şi de alte afecţiuni acumulate de-a lungul carierei”, conform sursei citate.
 
Poliţistul fusese confirmat cu noul coronavirus alături de ajutorul său, iar la o zi distanţă, a fost testat pozitiv şi un alt coleg din cadrul Postului de Poliţie Brebeni, cu care efectuase acţiuni comune. Ulterior, a fost confirmată cu coronavirus şi soţia şi fiica acestuia, cât şi soţia ajutorului şefului de post din Ipoteşti.
 
„Aceasta nu poate fi decât o dovadă destul de clară că poliţiştii, prin natura misiunilor pe care le desfăşoară, sunt expuşi la a fi infectaţi cu acest tip de virus, în timp ce MAI încearcă să ascundă cifrele cu poliţişti infectaţi, aceste informaţii nefiind date publicităţii. Mai mult decât atât, pe lângă gradul mare de expunere, poliţiştii nu au fost luaţi în seamă pentru acordarea stimulentului de risc alături de celelalte categorii aflate în prima linie”, potrivit sursei citate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici