Pro Infrastructura: Sunt şanse să circulăm pe lotul 1 al A1 Sibiu - Piteşti până la final de an

Secţiunea 1 a autostrăzii Sibiu - Piteşti, cuprinsă între Sibiu şi Boiţa, a ieşit bine din iarnă şi sunt şanse să circulăm pe acest lot până la finalul acestui an, spun cei de la pro Infrastructura.

660 afișări
Imaginea articolului Pro Infrastructura: Sunt şanse să circulăm pe lotul 1 al A1 Sibiu - Piteşti până la final de an

Pro Infrastructura: Sunt şanse să circulăm pe lotul 1 al A1 Sibiu - Piteşti până la final de an

„AutostradaA1 Sibiu-Piteşti Secţiunea 1 a ieşit bine din iarnă. Cei 13,17 km dintre Sibiu şi Boiţa arată promiţător la începutul primăverii şi avem şanse maxime să circulăm până la final de an”, spun, vineri, reprezentanţii Pro Infrastructura, pe pagina oficială de Facebook.

Aceştia atrag ateenţia că antreprenorul austriac PORR nu ar trebui „să se culce pe o ureche” şi îi cer să accelereze ritmul, mai ales pe partea de terasamente.

„Este drept, vremea nu a fost prielnică, dar acum are ocazia să demonstreze că poate inaugura autostrada înainte de termen, aşa cum a mai făcut-o în trecut”, mai spun cei de la pro Infrastructura.

Contractul a fost semnat cu PORR în 14 aprilie 2019 pe suma de aproape 613 milioane lei fără TVA, cu 12 luni perioadă de proiectare, 36 de execuţie şi 10 ani garanţie.

Ordinul de începere aferent proiectării a fost dat în 29 mai 2019, iar cel pentru lucrări în 30 martie 2020. Aşadar, termenul de finalizare din acte este fix peste un an.

„Dar deschiderea traficului este perfect fezabilă în 2022, poate chiar în octombrie-noiembrie, astfel încât şoferii să scape de corvoada traversării zonei Tălmaciu-Veştem, iar localnicii să poată respira aer (mai) curat”, mai arată Pro Infrastructura.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici