"Pro Lex": Ministrul Dan Nica s-a declarat depăşit de situaţie, sindicaliştii reiau protestele

Membrii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex" vor relua protestele, în 17 august, participând la mitingurile colegilor din SNPPC, nemulţumiţi de rezultatul întâlnirii de marţi cu ministrul Dan Nica, care s-a declarat "depăşit de situaţie", potrivit "Pro Lex".

85 afișări
Imaginea articolului "Pro Lex": Ministrul Dan Nica s-a declarat depăşit de situaţie, sindicaliştii reiau protestele

"Pro Lex": Ministrul Dan Nica s-a declarat depăşit de situaţie, sindicaliştii reiau protestele (Imagine: Mediafax Foto)

"Pro Lex" anunţă că va relua acţiunile de protest, luni, alături de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), deoarece, după întâlnirea cu ministrul Dan Nica, poliţiştii afiliaţi la Sindicat s-au declarat nemultumiţi că nu s-au rezolvat problemele referitoare la asigurarea fondurilor necesare desfăşurării activităţii de poliţie, plata compensaţiei pentru chirie, începerea activităţii absolvenţilor şcolilor de formare a agenţilor şi ofiţerilor de poliţie (o soluţie la reducerea deficitului de personal), a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, liderul sindical Vasile Lincu.

"Concluzia sindicaliştilor a fost ca ministrul Dan Nica este depăşit de situaţie, fiind resemnat că nu poate asigura fonduri pentru a soluţiona aceste revendicari", a spus Lincu.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, le-a promis, marţi, sindicaliştilor că va fi asigurată plata salariilor până la sfârşitul anului, însă problema chiriilor rămâne în mod cert nerezolvată, declară Lincu.

Liderul sindical a spus că ministrul Dan Nica a promis asigurarea plăţii salariilor până la sfârşitul anului, deşi în acest moment nu există fondurile necesare şi le-a spus sindicaliştilor că problema privind plata chiriilor pentru poliţiştii detaşaţi nu poate fi rezolvată.

Lincu a declarat că demnitarul i-ar fi asigurat că suplimentarea fondurilor necesare pentru plata salariilor poliţiştilor va fi rezolvată prin următoarea rectificare bugetară.

Totodată, ministrul Administraţiei şi Internelor nu a putut da un răspuns la solicitarea sindicaliştilor privind amânarea de la plată a sporului de 50 la sută din salariu acordat pentru anumite funcţii de conducere sau salariul de merit.

Pe de altă parte, Dan Nica le-a spus sindicaliştilor că, din motive financiare, este exclusă angajarea altor poliţişti.

"Mai grav este că, pe zi ce trece, deficitul de personal creşte. Oamenii nu-şi mai pot lua zile libere pentru refacerea capacităţii de muncă. Noi solicităm colegilor noştri să nu mai facă ore suplimentare decât din dispoziţia scrisă a ministrului, acest lucru va însemna lipsa poliţiştilor în stradă", declara Vasile Lincu.

Liderul sindical a mai spus că a cerut demnitarului sprijin politic pentru modificarea statutului poliţistului. Vicepremierul Dan Nica a sugerat sindicaliştilor să se adreseze Corpului Naţional al Poliţiştilor, organizaţie care însă, potrivit lui Lincu, nu apără drepturile poliţiştilor.

Aproximativ 350 de poliţişti afiliaţi la Sindicatul Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex au protestat, marţi, timp de două ore, în faţa Ministerului Administraţiei şi Internelor, nemulţumiţi de fondurile alocate sectorului şi de faptul că aproximativ 12.000 de poliţişti nu şi-au primit chiria pentru următoarele luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici