Probele orale de la Bacalaureat au fost anulate. Andreea: ”Suflu uşurată. Nu mai stau cu stres şi pentru ele”

  • O elevă de clasa a XII-a îţi spune că decizia anulării probelor orale de la Bacalaureat a fost una bună
  • Andreea: ,,Suflu uşurată că s-au anulat. Nu mai stau cu stres şi pentru ele
  • Bacalaureatul va începe pe 22 iunie, cu proba scrisă la limba şi literatura română
  • Elevii din clasele terminale au la dispoziţie două săptămâni să facă pregătire la şcoală
  • Andreea: ”Păcat că sunt doar 3 ore. Nu mi se par suficiente 3 ore, în două săptămâni, să recapitulezi toată materia”
347 afișări
Imaginea articolului Probele orale de la Bacalaureat au fost anulate. Andreea: ”Suflu uşurată. Nu mai stau cu stres şi pentru ele”

Sursa foto: Mediafaxfoto

A fost modificată legislaţia din Educaţie, astfel încât nu vor avea loc examenele de competenţe la probele orale de Bacalaureat. Un elev de clasa a XII-a îţi spune că decizia este una bună.

Andreea a transmis telefonic părerea ei despre anularea examenului maturităţii: „Suflu uşurată pentru că s-au anulat probele orale. Nu mai stau cu stres şi pentru ele. Nu mai stau să învăţ şi la limba română, engleză. Pentru toţi a fost o bucurie. Nu aveam timp pentru că mai avem şi admiterea, care este tot în iulie. Probele orale trebuiau să fie tot în iulie, imediat după probele scrise.”

Întrebată fiind dacă decizia luată de Ministerul Educaţiei este una corectă, eleva afirmă: „Da! Foarte bună! Trebuia să avem contact cu profesorul, iar aşa e un risc mai mic de infectare cu Covid-19.”

Astfel, anul acesta, Bacalaureatul începe cu probele scrise. Elevii vor susţine prima probă la limba şi literatura română, pe 22 iunie. A doua probă are loc pe 23 iunie la limba şi literatura maternă, iar pe 24 iunie are loc proba obligatorie a profilului.

Două săptămâni au la dispoziţie elevii pentru a se putea pregăti pentru examenul de Bacalaureat. Totul se va desfăşura în condiţii speciale de siguranţă. În sălile de clasă activităţile se vor desfăşura cu maximum 10 elevi, la circa 2 metri distanţă unul de altul. Toţi elevii vor purta mască pe tot parcursul orelor.

„Vei merge în acele două săptămâni la pregătire?”, reporterul.

„Da. Voi merge. Am nevoie! Păcat că sunt doar 3 ore. Nu mi se par suficiente 3 ore, în două săptămâni, să recapitulezi toată materia.”, încheie Andreea.

Regulile sunt clare. În perioada în care elevii vor reveni în bănci, cei de liceu nu vor petrece mai mult de trei ore, iar cei din ciclul gimnazial vor petrece doar două ore la şcoală. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici