Procedură rară la un spital din România. Unui nou-născut i-a fost schimbat aproape tot sângele

  • O procedură rară, de schimbare completă a sângelui unui nou-născut, a fost realizată săptămâna aceasta la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe.
  • Procedura a avut loc pentru că bebeluşul avea RH-ul incompatibil cu cel al mamei.
1339 afișări
Imaginea articolului Procedură rară la un spital din România. Unui nou-născut i-a fost schimbat aproape tot sângele

Unui nou-născut i-a fost schimbat aproape tot sângele

O procedură rară, de schimbare aproape completă a sângelui unui nou-născut care avea RH-ul incompatibil cu cel al mamei, a fost realizată săptămâna aceasta la Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe.

Potrivit reprezentanţilor spitalului din Sf. Gheorghe, pacienta este o fată născută în data de 8 mai, cu multiple complicaţii.

Intervenţia rară a fost făcută de o echipă de medici neonatologi. Sângele folosit a fost obţinut de la donatori.

„Pacienta a fost o fetiţă născută în data de 8 mai, cu multiple complicaţii şi o stare de sănătate alterată, iar echipa care a făcut posibilă intervenţia a fost formată din medicii neonatologi, dr. Gyulai Gabriella şi dr. Ivácson Lilla, ajutate de un colectiv de asistenţi bine pregătit, şi de personalul auxiliar implicat. Le mulţumim tuturor donatorilor de sânge care s-au mobilizat în urma apelului lansat şi echipei care a realizat cu succes procedura”, au anunţat, pe Facebook, reprezentanţii unităţii medicale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici