Procesiune pe malul mării. Arhiepiscopul Tomisului va aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre pe care o va purta în procesiune din Portul Tomis până la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa.

357 afișări
Imaginea articolului Procesiune pe malul mării. Arhiepiscopul Tomisului va aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre

Procesiune pe malul mării. Arhiepiscopul Tomisului va aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre

Sâmbătă, 1 Mai, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre pe care o va purta în procesiune din Portul Tomis până la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, unde va fi oferită credincioşilor la ora 23.45.

Apoi, de la ora 24.00, arhiepiscopul va oficia Canonul Învierii, urmat de săvârşirea Sfintei Liturghii.

Duminică, în prima zi de Paşte, începând cu ora 12.00, la Catedrala arhiepiscopală, IPS Teodosie va oficia slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de „a doua Înviere”, în timpul căreia Sfânta Evanghelie va fi citită în 12 limbi de circulaţie internaţională, simbolizare a universalităţii creştinismului.

După slujbă, la ora 13.30, în parcul catedralei, va avea loc tradiţionalul Concert pascal susţinut de Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului. Apoi, ierarhul va oferi celor prezenţi ouă roşii, cozonac şi vin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici