Procesul de corupţie al senatorului Cătălin Voicu, amânat pentru luna septembrie

Procesul în care Cătălin Voicu, Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu sunt judecaţi pentru fapte de corupţie s-a amânat, miercuri, la primul termen, pentru luna septembrie, după ce instanţa a rămas în pronunţare pe starea de arest a senatorului.

23 afișări
Imaginea articolului Procesul de corupţie al senatorului Cătălin Voicu, amânat pentru luna septembrie

Procesul de corupţie al senatorului Cătălin Voicu, amânat pentru luna septembrie (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Judecătorii instanţei supreme au dezbătut, miercuri, la primul termen al acestui proces, doar starea de arest a senatorului Cătălin Voicu.

Avocaţii acestuia au arătat că nu se mai impune menţinerea în arest preventiv a senatorului, pe motiv că toate probele au fost conservate şi administrate de către procurorii DNA şi că Voicu nu ar mai putea influenţa niciun martori sau alte probe din acest dosar.

Totodată, unul dintre avocaţii lui Voicu, Ion Cazacu, a reluat o cerere mai veche, cea de constatare a nulităţii mandatului de arestare emis pe numele clientului său.

În justificarea acestei cererei, avocatul a arătat că lui Voicu nu i s-a respectat un drept esenţial, respectiv cel la apărare, în sensul că nu a fost audiat de către procurorii de caz nici înainte şi nici după ce au cerut Senatului încuviinţarea cererii de reţinere şi arestare.

Cazacu a amintit episodul când lui Voicu i s-a făcut rău chiar atunci când trebuia să ajungă în plenul Senatului pentru a se apăra, arătând că, neacordându-i-se acest drept la apărare, "acum nu putem şti care ar fi fost opţiunea senatorilor referitor la votul privind încuvinţarea arestării".

În acest context, el s-a cerut judecătorilor fie revocarea măsurii arestării preventive fie, în subsidiar, înlocuirea arestului cu interdicţia de părăsire a ţării sau a localităţii.

Magistraţii instanţei supreme urmează să se pronunţe în acest caz şi totodată au decis ca dezbaterile pe fondul procesului să fie reluate în 10 septembrie.

La termenul de miercuri al procesului au fost prezenţi la instanţă toţi inculpaţii, respectiv oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic precum şi Florin Costiniu, toţi însoţiţi de avocaţii aleşi.

Senatorul Cătălin Voicu, aflat în arest preventiv, este judecat pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie.

Alături de acesta sunt judecaţi şi Florin Costiniu, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fost preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a instanţei supreme, pentru complicitate la trafic de influenţă, Costel Căşuneanu, asociat la SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, pentru cumpărare de influenţă, precum şi Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, acuzat de cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie.

Costiniu, Căşuneanu şi Locic au stat în arest timp de trei zile, un complet de judecată apreciind că aceştia pot fi cercetaţi în libertate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici