Procesul în dosarul "Loteria II", amânat

Tribunalul Bucureşti a dispus, joi, la primul termen al procesului în dosarul "Loteria II", în care Gheorghe Copos, Camelia Voiculescu şi Sorin Pantiş, alături de alte 10 persoane, sunt acuzaţi de manipulare a pieţei de capital, amânarea discuţiilor pentru 12 februarie.

28 afișări
Imaginea articolului Procesul în dosarul "Loteria II", amânat

Gheorghe Copos (Imagine: Mediafax Foto)

Instanţa Tribunalului Bucureşti a admis cererea Cameliei Voiculescu şi a lui Ion Filip de amânare a discuţiilor pentru a-şi angaja apărători şi a stabilit un nou termen de judecată în 12 februarie.

În dosarul Loteria II, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, în 29 decembrie 2008, pe Gheorghe Copos, Camelia Voiculescu şi Sorin Pantiş, alături de alte 10 persoane, pentru manipularea pieţei de capital.

Gheorghe Copos este acuzat, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC "Ana Electronic" SA Bucureşti şi de acţionar majoritar al SC "Ana Grup" SA Bucureşti, de spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participaţie improprie la fals intelectual, de folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea, pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă, de dezvăluirea acestora, de recomandarea către alte persoane de a dobândi sau înstrăina instrumentele financiare la care se referă acele informaţii şi, respectiv, de manipulare a pieţei.

Camelia Voiculescu, fiica cea mare a preşedintelui fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, este acuzată de folosirea unor informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă şi, respectiv, efectuarea, împreună cu alte persoane, în mod concertat, de operaţiuni de manipulare a pieţei.

Fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş este acuzat, în calitate de reprezentant al societăţii Grivco SA Bucureşti, de folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă, de faptul că a dezvăluit aceste informaţii şi de recomandarea făcută altor persoane de a dobândi sau înstrăina instrumentele financiare la care se referă acele informaţii şi, respectiv, efectuarea, împreună cu alte persoane, în mod concertat, de operaţiuni de manipulare a pieţei.

Alături de aceştia, în dosarul Loteria II vor fi judecaţi Giulio Giuzepe Roza - director economic la SC "Ana Electronic" SA Bucureşti, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al SC "Ana Grup" SA şi administrator al SC Rom Tur GM Impex SRL, Vasile Bontaş - director general al SC "Ana Electronic SA" Bucureşti, Octavian Juncu - membru al Consiliului de Administraţie al SC "Ana Electronic" SA Bucureşti, Ioan Maxim - director general al SC "Fast Service Electronica" SA Bucureşti, Mihai Stolojanu - membru al Comitetului Director al Sucursalei Teritoriale Bucureşti a Fondului Proprietăţii de Stat, Nicu Romeo Susanu - expert în cadrul Sucursalei Teritoriale Bucureşti a Fondului Proprietăţii de Stat, George Vodislav - membru al Comitetului Director al Sucursalei Teritoriale Bucureşti a Fondului Proprietăţii de Stat, Ilie Precup - expert evaluator, Ion Filip şi Niculaie Ghinea.

Dan Voiculescu, Mihai Lazăr şi Adrian Cristeau au fost scoşi de sub urmărire penală în această cauză.

Citeşte şi:

Operaţiuni bursiere prin manipularea pieţei de capital, în dosarul Loteria II

Copos, trimis în judecată în dosarul Loteria II

Copos: E un abuz şi îl vom demonstra în instanţă

Copos, scenaristul şi regizorul ingineriei financiare de care este acuzat în cazul Loteria II

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici