Procesul lui Cioacă se va judeca în continuare la Curtea de Apel Braşov

Procesul poliţiştului Cristian Cioacă, judecat pentru violarea corespondenţei soţiei sale, Elodia Ghinescu, se va judeca în continuare la Curtea de Apel Braşov, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins cererea de mutare a dosarului la altă instanţă.

29 afișări
Imaginea articolului Procesul lui Cioacă se va judeca în continuare la Curtea de Apel Braşov

Cristian Cioacă (Imagine: Mihaela Cojocaru/Mediafax Foto)

Instanţa supremă a luat în discuţie, luni, cererea de mutare a procesului poliţistului Cristian Cioacă, solicitarea fiind respinsă.

Astfel, dosarul a rămas la Curtea de Apel Braşov, următorul termen în cauză fiind stabilit la această instanţă în 25 mai.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au solicitat judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie strămutarea procesului de la Braşov la o altă instanţă din ţară, întrucât magistraţii braşoveni ar putea fi subiectivi în soluţionarea dosarului.

Poliţistul Cristian Cioacă este acuzat, alături de hackerul Adrian Niţu, pentru spargerea adresei de e-mail a avocatei Elodia Ghinescu, schimbând parola.

În acest caz, în 24 ianuarie 2008, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Cristian Cioacă, în dosarul în care este acuzat de accesarea fără drept a adresei de e-mail soţiei sale. În 2 februarie 2008, judecătorii au admis cererea de eliberare sub control judiciar a acuzatului, astfel că Cioacă a fost pus în libertate.

Avocata Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) a dispărut de acasă în data de 30 august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei sale, timp în care a apelat la cunoştinţe pentru a intra în corespondenţa electronică a femeii, scopul fiind - potrivit Parchetului - acela de a vedea cu ce bărbat se conversa.

Cioacă a motivat sarcastic, în faţa instanţei supreme, că doar a căutat indicii cu privire la locul unde ar putea fi, el negând faptul că soţia sa ar fi moartă.

De altfel, potrivit unor jurnale, poliţistul a susţinut că a primit şi cadouri din străinătate, fără să inte în detalii cu privire la ţara de destinaţie a obiectelor pe care le-ar fi primit, iar ca ofiţer judiciarist nu a întreprins nicio acţiune de găsire a femeii cu care are un copil de aproximativ doi ani.

Mai mult, el a sugerat zâmbind jurnaliştilor că soţia sa era imorală.

Anchetatorii braşoveni au luat în calcul varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind soţul femeii, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului.

De altfel, instanţa supremă a reţinut infracţiunea de omor atunci când anchetatorii au propus arestarea poliţistului, însă în lipsa cadavrului judecătorii l-au eliberat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici