Procesul primului soldat rus judecat pentru crime de război a fost amânat până luni

Procesul primului soldat rus judecat pentru crime de război a fost amânat până luni. „Îmi pare rău şi mă căiesc sincer. Am fost nervos în momentul în care s-a întâmplat”, a spus tânărul la audierile de vineri.

152 afișări
Imaginea articolului Procesul primului soldat rus judecat pentru crime de război a fost amânat până luni

Vadim Şişimarin a apărut vineri în faţa unui tribunal din Kiev pentru a treia zi de audieri în primul proces pentru crime de război de la invadarea ţării de către Rusia, în februarie, anunţă CNN.

„Îmi pare rău şi mă căiesc sincer. Am fost nervos în momentul în care s-a întâmplat. Nu am vrut să ucid. Dar s-a întâmplat şi nu neg acest lucru", a declarat el în timpul audierilor de vineri.

Un avocat al apărării a argumentat acţiunile lui Şişimarin spunând că soldatul „nu era conştient de ceea ce se întâmplă în Ucraina".

Şişimarin şi alţi soldaţi ruşi „nu erau conştienţi de faptul că acţiunile care vor urma vor duce la moartea în masă nu doar a militarilor, ci şi a civililor", a spus avocatul.

„Şişimarin se afla într-o stare de stres cauzată de situaţia de luptă şi de presiunea din partea comandantului său. Analiza acestor circumstanţe îmi permite să concluzionez că Şişimarin nu a avut o intenţie directă de crimă", a continuat avocatul.

Soldatul a pledat, miercuri, vinovat de împuşcarea unui civil neînarmat de 62 de ani în regiunea Sumî din Ucraina, în a patra zi de război, şi riscă o condamnare pe viaţă. El şi-a cerut scuze văduvei bărbatului ucis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici