Procuroarea Agheniţei îi dădea lui Boldea informaţii din dosarele DNA şi primea de la acesta instrucţiuni

Procurorul Mihaela Agheniţei îi dădea lui Mihail Boldea informaţii confidenţiale din dosarele pe care le instrumenta la DNA Galaţi şi primea de la acesta "instrucţiuni şi sfaturi" privind modul de acţiune în anchete, fostul deputat indicându-i frecvent numele unor persoane pe care să le cerceteze.

521 afișări
Imaginea articolului Procuroarea Agheniţei îi dădea lui Boldea informaţii din dosarele DNA şi primea de la acesta instrucţiuni

Procuroarea Agheniţei îi dădea lui Boldea informaţii din dosarele DNA şi primea de la acesta instrucţiuni

Procuroarea Mihaela Agheniţei, de la Parchetul Tribunalului Brăila, care a fost detaşată temporar la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Galaţi şi a trimis în judecată două persoane pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care fostul deputat Mihail Boldea a fost martor denunţător, este urmărită penal pentru favorizarea infractorului. Începerea urmăririi penale a fost dispusă în 22 martie de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi.

Surse judiciare au declarat marţi pentru MEDIAFAX că procuroarea Mihaela Agheniţei primea "în mod partinic şi neverificat" informaţii de la Mihail Boldea, "care încerca să-şi asigure un regim juridic favorabil în dosarul de crimă organizată".

Potrivit informaţiilor din dosarul în care Mihaela Agheniţei este cercetată pentru favorizarea infractorului, citate de sursele judiciare, procuroarea, "urmare a relaţiei sentimentale", i-a dat lui Boldea informaţii din dosarele pe care le instrumenta la DNA Galaţi, "primind de la acesta instrucţiuni şi sfaturi cu privire la modul de acţiune şi conduita pe care trebuia să le adopte în cursul cercetărilor".

De asemenea, Boldea îi indica frecvent procuroarei Agheniţei numele unor persoane pe care trebuie să le cerceteze ca urmare a denunţurilor formulate de acesta, în scopul obţinerii unor adrese din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie Galaţi către instanţele de judecată din care să rezulte că fostul deputat ar beneficia de dispoziţiile legale referitoare la reducerea limitelor de pedeapsă atât în dosarul în care este judecat pentru înşelăciune, la Curtea de Apel Iaşi, cât şi în cauzele instrumentate de procurorii DNA Galaţi, au precizat sursele citate.

Din comunicaţiile telefonice interceptate şi înregistrate în cauză a rezultat că Agheniţei, la cererea lui Boldea, a făcut cercetări faţă de anumite persoane indicate de acesta, care îi preciza şi "priorităţile sale în ceea ce priveşte persoanele care ar trebui cercetate", potrivit aceloraşi surse.

DNA Galaţi are în lucru dosarul "Aviasan" în care Mihail Boldea are calitatea de învinuit, au mai arătat sursele citate.

Procurorarea Mihaela Agheniţei îi indica lui Boldea ce apărare să invoce la prezentarea materialului de urmărire penală în cauza în care este cercetat de procurorii DNA Galaţi, potrivit surselor judiciare.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a anunţat marţi că Mihaela Agheniţei este urmărită penal pentru favorizarea infractorului.

"În sarcina acesteia s-a reţinut faptul că, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu intenţie, a instrumentat un dosar penal în care a dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 257 alin. 1 C .p. cu referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000, în scopul asigurării beneficiului dispoziţiilor art. 19 din Legea nr. 682/2002, inculpatului Boldea Mihail, anterior trimis în judecată, prin rechizitoriul DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi", potrivit DIICOT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici