Procuror: Cumpărarea de influenţă pune la îndoială achitările lui Sechelariu de la Bacău

Procurorii au cerut, joi, la Tribunalul Bucureşti, arestarea lui Dumitru Sechelariu susţinând că presupusa cumpărare de influenţă este foarte gravă şi pune sub semnul îndoielii sentinţele de achitare în procesele penale ale acestuia de la Curtea de Apel Bacău.

200 afișări
Imaginea articolului Procuror: Cumpărarea de influenţă pune la îndoială achitările lui Sechelariu de la Bacău

Procuror: Cumpărarea de influenţă pune la îndoială achitările lui Sechelariu de la Bacău (Imagine: Sebastian Sascău/Mediafax Foto)

Tribunalul Bucureşti a analizat, joi, contestaţia procurorilor faţă de decizia instanţei inferioare de a-l cerceta în libertate pe Dumitru Sechelariu, acuzat că ar fi încercat mituirea unor magistraţi.

Procurorul DNA a cerut, joi, Tribunalului Bucureşti modificarea sentinţei prin care s-a decis cercetarea lui Dumitru Sechelariu în libertate, susţinând că faptele de care este acuzat, şi anume cumpărarea de influenţă de la instanţă, este foarte gravă, pune în pericol prestigiul justiţiei şi chiar pune la îndoială prestigiul Curţii de Apel Bacău care l-a achitat pe fostul edil în mai multe dosare.

Procurorul de şedinţă a mai spus că una dintre soluţiile de achitare a fost casată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De cealaltă parte, avocata lui Sechelariu a susţinut că decizia de casare a fost luată din cauza unei probleme de procedură, respectiv pentru că nu fusese citată corect una dintre părţi, respectiv Consiliul Local în loc de municipiul Bacău.

Avocata a mai susţinut că având în vedere că are 150 de kilograme şi a suferit trei preinfarcturi, Sechelariu nu a mai ieşit din casă în ultimii 5 ani.

În privinţa acuzaţiei anchetatorilor potrivit cărora Sechelariu a distrus aparatura montată de Iuliean Şutu, avocata a spus că a fost chemată în seara respectivă acasă la Dumitru Sechelariu unde i-a găsit pe amândoi "într-o proastă stare de sănătate". Ea a relatat că Şutu se cunoştea cu Sechelariu de foarte mulţi ani, fostul edil ajutându-l de mai multe ori cu bani şi că i s-a părut ciudat că atunci când a venit la el acasă nu şi-a scos hainele şi a schimbat brusc subiectul discuţiei pe care o aveau despre firma Transport, discutând despre nişte autobuze care urmau să fie achiziţionate din Cehia.

Şutu ar fi spus, potrivit avocatei, în afara contextului, că a dat cuiva bani. În acel moment, Sechelariu şi-a dat seama că acesta "este plin de aparatură" şi a crezut că încearcă să-l şantajeze pentru a nu-i înapoia datoriile.

Lui Şutu i s-a făcut rău, a intrat în panică şi "după ce a mâncat şi s-au calmat" au mers la DNA pentru a face o altă declaraţie.

Avocata a susţinut că l-a reprezentat pe Şutu atunci când a fost arestat preventiv şi că regretă că a încercat să organizeze flagrant împotriva lui Sechelariu, însă i s-a promis de către procurori că dacă face acest lucru nu va fi arestat preventiv.

Apărătoarea a recizat că în privinţa celorlalte dosare penale ale fostului edil, acesta a primit în cini ani cinci soluţii de achitare şi patru rezoluţii de scoatere sau neîncepere a urmăririi penale date de procurori.

Tribunalul Bucureşti urmează să decidă dacă Dumitru Sechelariu va fi cercetat în libertate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici