Procurorii acuzaţi că au tergiversat în 2016 dosarul lui Eugen Stan, poliţistul-pedofil, au întârziat ancheta din "motive obiective". Inspecţia Judiciară a închis cercetările

Inspecţia Judiciară a anunţat, joi, că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 nu au tergiversat instrumentarea dosarului lui Eugen Stan, poliţistului urmărit penal pentru agresiune, ritmicitatea anchetării cazului fiind afectată de motive precum volumul mare de muncă.

1539 afișări
Imaginea articolului Procurorii acuzaţi că au tergiversat în 2016 dosarul lui Eugen Stan, poliţistul-pedofil, au întârziat ancheta din "motive obiective". Inspecţia Judiciară a închis cercetările

Procurorii acuzaţi că au tergiversat în 2016 dosarul lui Eugen Stan, poliţistul-pedofil, au întârziat ancheta din "motive obiective". Inspecţia Judiciară a închis cercetările

"Inspectorul de caz a constatat atât lipsa de ritmicitate a efectuării actelor de urmărire penală cât şi exercitarea ineficientă a supravegherii activităţii organelor de cercetare penală reţinându-se totodată că acestea au fost cauzată, în principal, de motive obiective precum: volumul crescut de activitate al procurorului care în 2017, printre altele, a soluţionat 545 dosare, a emis 52 rechizitorii şi a asigurat supravegherea în 900 de dosare înregistrate la Brigada Rutieră şi la secţiile de poliţie din Sectorul 5 Bucureşti şi deficitul major de personal la nivelul Biroului de control intern al Brigăzii Rutiere care, în cea mai mare parte a anului 2017, şi-a desfăşurat activitatea cu un singur ofiţer de poliţie, deşi această structură înregistrează un volum important de dosare şi lucrări (spre exemplu, un ofiţer numit la finele lunii iulie 2017 a preluat, spre soluţionare, 150 dosare şi 50 petiţii). În concecinţă, sub aspectul imputabilităţii conduitei procurorului care a efectuat activitatea de supraveghere a organelor de cercetare penală s-a apreciat că nu poate fi reţinută în sarcina acestuia nerespectarea, din motive imputabile, a dispoziţiilor legale privind soluţionarea cu celeritate a cauzelor", arată Inspecţia Judiciară, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Concluziile raportului Inspecţiei Judiciare vor fi trimise procurorului general, Augustin Lazăr, şi ministrului de Interne, Carmen Dan, "în vederea analizării şi dispunerii măsurilor organizatorice pe care le consideră necesare în vederea eficientizării acitivităţii de urmărire penală şi de supraveghere a activităţii organelor de cercetare penală".

Pe 11 ianuarie, Inspecţia Judiciară a demarat verificările în cazul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 care l-au anchetat pe poliţistul suspectat de acte de agresiune sexuală.

"Inspecţia s-a sesizat din oficiu ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media vizând dosarele instrumentate la PJS5", transmitea Inspecţia Judiciară. Mai exact, este vorba despre suspiciuni de tergiversare a cauzelor privindu-l pe Eugen Stan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici