Procurorii au găsit probe noi în dosarul uciderii Larei Şaban

Procurorii constănţeni au găsit probe noi în dosarul uciderii Larei Şaban, fiind vorba despre o mochetă din apartamentul în care tânăra a fost ucisă, dar şi despre poşeta pe care aceasta ar fi purtat-o în ziua în care a dispărut.

264 afișări
Imaginea articolului Procurorii au găsit probe noi în dosarul uciderii Larei Şaban

Procurorii au găsit probe noi în dosarul uciderii Larei Şaban (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Anchetatorii spun că mocheta, pe care sunt urme ce ar putea fi de sânge, a fost găsită în aceeaşi lizieră în care a fost descoperit şi trupul Larei Şaban, la aproximativ zece metri distanţă. Tot acolo a fost găsită şi o poşetă, despre care se presupune că ar fi purtat-o tânăra în ziua în care a dispărut. În poşetă se aflau două perechi de ochelari şi două brichete.

"Au fost găsite poşeta şi mocheta de pe hol, care, pe margini, are urme ce ar putea fi de sânge", au declarat anchetatorii, care au precizat că aceste dovezi erau ascunse într-o zonă cu vegetaţie foarte densă de arbuşti şi din această cauză nu au fost descoperite atunci când a fost găsit cadavrul tinerei.

Şi mocheta şi poşeta erau împachetate în saci din plastic, similari celor în care a fost pus trupul Larei Şaban după ce a fost ucisă.

Lara Şaban, în vârstă de 27 de ani, a fost concubina unui om de afaceri turc, Huseyin Sipahi, cu care s-ar fi căsătorit doar religios, nu şi civil şi care ar fi tatăl fetiţei ei în vârstă de 3 ani. În actele fetiţei apare însă ca tată Ekrem Arda, nepot al lui Sipahi şi coleg de partid al acestuia.

Tânăra locuia la Istanbul, dar avea mai multe proprietăţi în Constanţa, printre care şi vila în care locuiesc mama, fratele şi surorile sale.

Lara Şaban a venit în ţară la sfârşitul lunii aprilie, împreună cu fetiţa şi cu o prietenă, cu intenţia de a cumpăra un apartament pentru mama ei, având aproximativ 120.000 de dolari. În 3 mai însă, Lara Şaban a fost dată dispărută, trupul acesteia fiind găsit, la sfârşitul lunii mai, abandonat într-o lizieră aflată între localităţile Lumina şi Năvodari.

Principalii suspecţi în cazul uciderii Larei Şaban, arestaţi preventiv, sunt fratele tinerei, Gilberto Ghiunal Şaban, şi prietenul lor din copilărie, George Davidescu. Cei doi sunt acuzaţi că, în 3 mai, ar fi dus-o pe tânăra de 27 de ani într-un apartament din centrul municipiului Constanţa, unde ar fi omorât-o, lovind-o în cap cu un corp contondent, cel mai probabil un ciocan. Ei i-au înfăşurat trupul în mai mulţi saci din plastic, l-au legat cu bandă adezivă şi apoi l-au transportat în liziera unde a fost găsit după aproape o lună.

Cei doi au fost arestaţi preventiv, în 29 mai, pentru omor calificat şi deosebit de grav, în cazul lui Gilberto Şaban, respectiv, omor deosebit de grav în cel al lui George Davidescu.

Şaban şi Davidescu nu au recunoscut până în prezent comiterea crimei, iar în instanţă au declarat că doar au fost martori la producerea ei, tânăra fiind de fapt ucisă de doi cetăţeni turci, trimişi de Huseyin Sipahi. Ei spun că ar fi dus-o pe Lara în apartamentul în care a fost omorâtă la solicitarea cetăţenilor turci, care ar fi avut de vorbit cu ea. Discuţia ar fi avut loc în holul locuinţei, în timp ce inculpaţii se aflau în dormitor, iar la un moment dat ar fi auzit o bufnitură şi apoi ar fi găsit-o pe Lara într-o baltă de sânge. Ei susţin că ar fi fost ameninţaţi cu moartea şi cu uciderea familiilor lor, mai întâi în apartamentul în care a fost comisă crima de către cetăţenii turci, apoi când au dus trupul victimei în liziera dintre Năvodari şi Lumina, fiind urmăriţi de patru cetăţeni turci, care i-ar fi ameninţat din nou.

Ghiunal Gilberto Şaban şi George Davidescu au fost supuşi testului poligraf, cerut atât de avocaţii apărării cât şi procurorii, deşi rezultatul nu constituie probă în dosarul penal, test pe care l-au picat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici