Procurorii au început urmărirea penală în legătură cu dispariţia armelor de la Ciorogârla

Procurorii militari au început urmărirea penală "in rem" în legătură cu dispariţia unor arme de la un depozit militar din localitatea ilfoveană Ciorogârla, pentru furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi călcare de consemn.

75 afișări
Imaginea articolului Procurorii au început urmărirea penală în legătură cu dispariţia armelor de la Ciorogârla

Procurorii au început urmărirea penală în legătură cu dispariţia armelor de la Ciorogârla

Potrivit unui comunicat de joi al Parchetului instanţei supreme, procurorii militari, anunţaţi de Ministerul Apărării încă din ziua în care s-a constatat faptul că lacătele depozitului unităţii din Ciorogârla au fost rupte, au dispus începerea urmăririi penale "in rem" pentru furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi călcare de consemn.

"La data de 28 ianuarie 2009, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a fost sesizat de către Ministerul Apărării Naţionale cu privire la faptul că, în cursul aceleaşi zile, în intervalul orar 12.00 - 12.30, la UM 01916 Ciorogârla, judeţul Ilfov, în timpul efectuării controlului magaziilor din incita unităţii, s-a constatat lipsa lacătelor de la uşile unui depozit, iar în interiorul acestuia au fost observate urme de sustragere de materiale", se precizează în comunicatul citat.

Ancheta a început imediat, iar o echipă de procurori militari, însoţiţi de poliţişti, a mers la unitatea ilfoveană pentru investigaţii criminalistice.

După primele cercetări, procurorii au decis să înceapă urmărirea penală "in rem" în legătură cu cele trei infracţiuni. Urmărirea penală "in rem" presupune anchetarea împrejurărilor în care s-au produs anumite fapte, fără a exista suspecţi cunoscuţi.

Cercetările în legătură cu incidentul de la Ciorogârla continuă, în anchetă fiind implicaţi, pe lângă procurorii militari, şi poliţişti, dar şi lucrători ai serviciilor de informaţii. Echipa de anchetă încearcă să stabilească împrejurările concrete în care au fost săvârşite cele trei infracţiuni, precum şi să identifice autorii acestora.

Citeşte şi:

Paza depozitului de la Ciorogârla, asigurată de militari din UM respectivă

Mii de maşini verificate de Poliţie

Aproximativ 50 de arme au dispărut din depozitul de la Ciorogârla - surse (Video)

Ciorogârla: Un depozit de armament a fost spart

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici