Procurorii au închis cazul lui Mircea Stănescu

Procurorii au închis cazul fostului deputat Mircea Stănescu, care s-a sinucis în urma uciderii unui pieton cu maşina, procurorii dispunând scoaterea de sub urmărire penală a Marinelei Aurelia Molnar, care şi-a asumat accidentul produs în decembrie 2008.

50 afișări
Imaginea articolului Procurorii au închis cazul lui Mircea Stănescu

Procurorii au închis cazul lui Mircea Stănescu

Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a decis prin ordonanaţă, în 9 iunie, încetarea urmăririi penale faţă de fostul deputat Mircea Stănescu, motivul acestei decizii a procurorilor fiind decesul celui pe care îl cercetau pentru acuzaţia de ucidere din culpă.

În 31 decembrie 2008, procurorii au început urmărirea penală împotriva lui Mircea Stănescu, suspectat a fi autorul accidentului rutier petrecut în seara de 27 decembrie, în zona Barbu Văcărescu din Bucureşti, în urma căruia un bărbat a fost ucis.

Procurorii au stabilit scoaterea de sub urmărire penală a prietenei lui Mircea Stănescu, Marinela Aurelia Molnar, acuzată de favorizarea infractorului, după ce aceasta a declarat, imediat după producerea evenimentului rutier, că ea era cea care se afla la volanul maşinii implicată în accidentul soldat cu un mort.

Potrivit ordonanţei din 9 iunie, anchetatorii au decis scoaterea de sub urmărie penală a Marinelei Molnar pe motivul că aceasta nu prezintă un pericol social concret şi că declaraţia pe care a dat-o iniţial în faţa organlor de anchetă a fost făcută sub "imperiul tulburării produse de urmările grave ale accidentului".

"În considerentele soluţiei menţionate s-a reţinut că fapta învinuitei Marinela Molnar nu prezintă gradul de pericol social concret al unei infracţiuni, dată fiind împrejurarea că declaraţiile în cauză au fost date sub imperiul tulburării produse de urmările grave ale accidentului, în condiţiile în care învinuita se afla într-o relaţie de concubinaj de lungă durată cu învinuitul Mircea Stănescu. În consecinţă, apreciindu-se şi faptul că poziţia subiectivă a învinuitei a fost similară cu cea a unui membru de familie - calitate care ar fi atras incidenţa cauzei de nepedepsire pentru favorizarea infractorului, prevăzută de articolul 264 alineat 3 Cod penal - s-a considerat oportună aplicarea unei amenzi administrative faţă de învinuita Marinela Molnar", se arată în ordonanţa procurorilor.

Mircea Stănescu (39 de ani), implicat într-un accident rutier petrecut în circumstanţe neclare la sfârşitul anului trecut, a fost descoperit împuşcat în cap, în 5 ianuarie, în apartamentul din Capitală al mamei sale, pe care îl folosea ca birou. Trupul lui Mircea Stănescu a fost găsit de avocatul Cătălin Dancu, în jurul orei 20.15, după ce acesta a spart uşa apartamentului din strada Panduri, având în acest sens acceptul lui Sorin Roşca Stănescu, tatăl victimei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici