Procurorii militari bucureşteni fac cercetări cu privire la incidentul de la unitatea din Mangalia

Procurorii militari ai Tribunalului Militar Bucureşti au fost sesizaţi şi fac cercetări în cazul incendiului de la Divizionul 150 de Rachete navale din Mangalia, unde şapte militari au suferit arsuri în timpul unui exerciţiu, informează Biroul de presă al Ministerului Public.

67 afișări
Imaginea articolului Procurorii militari bucureşteni fac cercetări cu privire la incidentul de la unitatea din Mangalia

Procurorii militari bucureşteni fac cercetări cu privire la incidentul de la unitatea din Mangalia (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a fost sesizat de către comandantul UM 02109 Mangalia - Divizionul 150 Rachete navale, cu privire la faptul că, joi, în jurul orelor 15.30, în timpul manipulării combustibilului destinat alimentării rachetelor de luptă, locotenentul comandor Augustin Viţulescu, locotenent Florin Croitoru, clasa a V a Gabriel Andone şi soldaţii voluntari Florin Ghimpu, Valentin Voicu, Cătălin Săraru şi Ionuţ Dâmbu au suferit arsuri pe suprafaţa corpului", se arată într-un comunicat al procurorilor.

Astfel, joi, la Mangalia a plecat un procuror militar pentru a face cercetări şi a stabili modul, condiţiile şi împrejurările în care s-a produs evenimentul.

Purtătorul de cuvânt al Statului Major al Forţelor Navale, locotenent comandor Ion Burghişan, declara că în urma incidentului produs la unitatea militară de marină din Mangalia au fost răniţi şapte militari, care au fost stropiţi de combustibil destinat rachetelor, scurs dintr-o autospecială.

Potrivit sursei citate, dintre cei şapte răniţi doar unul este în stare mai gravă, ceilalţi şase având leziuni minore.

Burghişan a precizat că incidentul s-a produs în timp ce militarii, de la Divizionul 150 de Rachete Navale din Mangalia, participau la un exerciţiu, iar la un moment dat, în urma unei defecţiuni, a început să se scurgă combustibil de rachetă dintr-o autospecială, cele şapte persoane intrând în contact cu substanţa respectivă, care este puternic corozivă.

La faţa locului au fost două echipaje SMURD şi trei maşini ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, iar răniţii au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din Mangalia.

Una dintre victime este în stare "mai gravă", având arsuri pe 20 la sută din suprafaţa corpului, respectiv pe faţă, pe mâini şi la gambe. Aceasta a fost trimisă la Unitatea de Primiri Urgenţe din Constanţa, iar celelalte victime au rămas în continuare la UPU Mangalia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici