Procurorul care a obţinut cel mai mare punctaj la interviul pentru şefia Secţiei de anchetă a magistraţilor

Adjunctul Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, a obţinut, la interviul susţinut pentru şefia Secţiei de anchetă a magistraţilor, cel mai mare punctaj, de 9.33, în vreme ce contracandidata sa, Florena Sterschi, a obţinut 8,33. Plenul CSM urmează să confirme numirea lui Stan la şefia Secţiei.

2951 afișări
Imaginea articolului Procurorul care a obţinut cel mai mare punctaj la interviul pentru şefia Secţiei de anchetă a magistraţilor

Procurorul care a obţinut a obţinut cel mai mare punctaj la interviul pentru şefia Secţiei de anchetă

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii urmează să confirme numirea lui Gheorghe Stan la şefia Seţiei de anchetare a magistraţilor. Stan a obţinut punctajul 9.33, în vreme ce Florena Sterschi a obţinut 8,33.

Inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, a susţinut, joi, în interviul susţinut pentru şefia Secţiei de anchetă a magistraţilor, că printre ameninţările la adresa acestei unităţi a identificat anumite campanii de presă, dar şi frecvenţa ridicată a modificărilor legislative.

"În ceea ce priveşte planul meu managerial pentru această funcţie, am identificat premise pozitive şi negative ale înfiinţării acestei secţii. Printre premisele pozitive, am identificat un efort de protecţie a independenţei magistraţilor care e o garanţie oferită de scoaterea acestei secţii de sub orice influenţa exterioară a sistemului judiciar. Existenţa unui cadru legislativ care permite desfăşurarea separată a activităţii de urmărire penală, a activităţilor săvârşite de magistraţi şi existenţa unui ansamblu profesional cu experienţa vastă şi pregătită care reprezintă premisele unei faze solide de selecţie a procurorilor care urmează sa-şi desfăşoare activitatea in această secţie", a declarat Gheorghe Stan.

Inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, şi procurorul Florena Esther Sterschi au susţinut, joi, la Consiliul Superior al Magistraturii, interviurile pentru funcţia de şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului General.

Florea Esther Sterschi este cea care asigură actualmente interimatul la conducerea secţiei. Secţia pentru anchetarea magistraţilor şi-a început activitatea pe 23 octombrie 2018, având competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, şi a preluat dosarele care îi vizează pe magistraţi aflate în lucru la DNA şi la alte parchete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici