Procurorul care nu ar fi permis poliţiştilor să intre în casa lui Gheorghe Dincă se întoarce la muncă

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, cel care nu ar fi permis poliţiştilor să intre în casa lui Gheorghe Dincă, se poate întoarce la muncă, a decis Secţia pentru procurori a CSM, au precizat surse din instituţie pentru MEDIAFAX. Procurorul a fost suspendat, însă acum revine la parchet.

734 afișări
Imaginea articolului Procurorul care nu ar fi permis poliţiştilor să intre în casa lui Gheorghe Dincă se întoarce la muncă

Procurorul care nu ar fi permis poliţiştilor să intre în casa lui Dincă se întoarce la muncă- surse

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, care s-a ocupat de cazul Caracal şi nu ar fi permis poliţiştilor să intre în casa lui Gheorghe Dincă se poate întoarce la parchet, în urma deciziei de miercuri a Secţiei pentru procurori a CSM, întrunită pentru a discuta cazul lui, după ce Inspecţia Judiciară a început ancheta disciplinară.

Astfel, a fost ridicată măsura suspendării dispuse de Secţia pentru procurori a CSM în luna august, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din Consiliu.

Inspecţia Judiciară a început cercetarea disciplinară faţă de Ovidiu Popescu şi, tot în luna august, instituţia a propus CSM suspendarea acestuia din funcţie până la încheierea cercetării disciplinare.

„Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie pentru procurori au dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procurorul Popescu Cristian Ovidiu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal sub aspectul săvârşirii abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a, constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă”, se arată în informarea Inspecţiei Judiciare.

Nicolae Alexe, fost adjunct IPJ Olt, a declarat la acea vreme că a propus procurorilor care se ocupau de dispariţia Alexandrei, să intre în flagrant în casa lui Gheorghe Dincă, invocând prevederea din Constituţie care le permitea acest lucru, însă procurorul nu au fost de acord, deoarece nu erau siguri că victima e acolo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici