Procurorul general, despre cazul de la Crevedia: Instrumentăm distrugere din culpă, având ca urmare un dezastru

  • Au fost identificaţi mai mulţi martori cu potenţial probatoriu, spune procurorul general, Alex Florenţa.
  • El precizează că procurorii instrumentează infracţiunea distrugere din culpă, având ca urmare un dezastru.
  • Sunt în derulare mai multe percheziţii domiciliare, inclusiv la Primărie.
1308 afișări
Imaginea articolului Procurorul general, despre cazul de la Crevedia: Instrumentăm distrugere din culpă, având ca urmare un dezastru

„A fost un transfer de GPL între două cisterne, montând un furtun de livrare. (...) Sub cisterna care eras alimentată a apărut o sursă de foc. La scurt timp, are loc prima explozie, o explozie foarte importantă hcare a produs primele victime. În interval de circa o oră încep să-şi facă apariţia primele echipaje de intervenţie cu mai multe maşini de pompieri care încep să securizeze zona, încercând să facă in tervenţia de elimminare a incendiului. Imediat are loc a doua explozie, o explozie mult mai puternică decât prima”, relatează Alex Florenţa.

El menţionează că dosarul de urmărire penală preluat de Parchetul General urmăreşte infracţiunea de „distrugere din culpă, ca urmare având ca urmare un dezastru”.

„Au fost identificaţi mai mulţi martori cu potenţial probatoriu, fiind audiate mai multe persoane la sediul IGPR. Totodată, sunt în derulare mai multe percheziţii domiciliare, fiind solicitate autorizaţii de percheziţie la primăria din localitate, la unul din punctele de lucru ale societăţii din Bucureşti, precum şi la reşedinţele celor doi administratori ai societăţii. Scopul principal al percheziţiilor e de a identifica înscrisuri şi documente necesare anchetei, precum şi diferite medii de stocare care ar putea conţine un probatori important”, adaugă procurorul general.

Florenţa precizează că principalele direcţii ale anchetei sunt stabilirea activităţilor derulate de societate prin intermediul punctului de lucru din Crevedia şi verificarea modului în care s-au autorizat punctul de lucru şi ulterior modul în care s-au realizat diferitele controale.

Ministerul de Interne a anunţat că în urma exploziilor de sâmbătă de la staţia GPL din Crevedia au fost 58 de victime. Cei mai mulţi răniţi (43) sunt angajaţi ai ministerului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici