Producţia la ArcelorMittal Hunedoara ar putea fi reluată până marţi

Activitatea de producţie la combinatul ArcelorMittal Hunedoara, oprită din octombrie, ar putea fi reluată luni seară sau marţi, după ce luni dimineaţă nu a putut fi repornită din cauza unor utilaje îngheţate.

58 afișări
Imaginea articolului Producţia la ArcelorMittal Hunedoara ar putea fi reluată până marţi

Producţia la ArcelorMittal Hunedoara ar putea fi reluată până marţi

Surse din conducerea SC ArcelorMittal SA Hunedoara au declarat, luni, că s-a încercat reluarea producţiei încă de dimineaţă, însă turnătoria nu a pornit, după ce mai multe ţevi de la utilaje au îngheţat din cauza frigului din ultimele două săptămâni, când la Hunedoara temperaturile au scăzut sub minus 15 grade Celsius.

Angajaţii SC ArcelorMittal SA Hunedoara încercă să încălzească instalaţiile pentru a putea porni turnătoria continuă şi speră să reuşească luni seară sau cel târziu marţi dimineaţă.

Liderul Sindicatului "Siderurgistul", Petru Vaidoş, a confirmat că există probleme din cauza instalaţiilor.

"Au îngheţat instalaţiile şi asta a întârziat puţin reluarea producţiei. Din câte ştiu, astăzi (luni - n.r.) ar fi trebuit să iasă prima şarjă la turnarea continuă", a spus Petru Vaidoş.

Reprezentanţii conducerii ArcelorMittal SA Hunedoara speră ca până marţi dimineaţă să fie reluată producţia.

Combinatul siderurgic Hunedoara şi-a oprit producţia la jumătatea lunii octombrie a anului trecut, pentru aproximativ două luni, din cauza crizei economice, iar cei 1.200 de angajaţi au fost trimişi prin rotaţie în concediu, în luna noiembrie, apoi în şomaj tehnic.

Angajaţii au revenit la lucru la jumătatea lunii ianuarie 2009, iar din 8 ianuarie ei au pregătit instalaţiile pentru ca de luni să reînceapă producţia.

ArcelorMittal Hunedoara produce ţagle pentru ţevi, profile grele mijlocii şi uşoare, oţel beton, sârmă, profile speciale şi pentru minerit.

Compania şi-a schimbat denumirea din Mittal Steel Hunedoara în ArcelorMittal Hunedoara ca urmare a preluării, în 2006, de către Mittal Steel, cel mai mare producător siderurgic din lume, a grupului siderurgic european Arcelor, al doilea producător mondial de oţel.

Grupul ArcelorMittal deţine în România alte trei combinate, la Iaşi, Galaţi şi Roman, precum şi operatorul portuar Romportmet Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici