Video Produse etnobotanice confiscate şi 17 persoane reţinute pentru trafic de droguri

Şaptesprezece persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT, iar alte zece sunt cercetate în libertate pentru trafic de droguri de mare risc, după ce, în urma unor percheziţii în Bucureşti, Bacău, Cluj, Galaţi, Oradea şi Neamţ au fost găsite nouă kilograme de produse etnobotanice.

179 afișări

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Raluca Seucan, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că în urmă cu o zi au avut loc 45 de percheziţii şi au fost emise 29 de mandate de aducere, la acţiune participând poliţişti de la Crimă Organizată din Bacău, Bucureşti, Cluj, Galaţi, Oradea şi Neamţ, împreună cu jandarmi şi ofiţeri DGIPI.

În urma audierilor de la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Bacău au fost reţinute 17 persoane, iar alte zece au primit interdicţie de a părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile. În acest caz sunt vizaţi administratori ai mai multor societăţi comerciale, suspectaţi de trafic de droguri de mare risc, a precizat Seucan.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2009-2010 aceştia ar fi importat şi comercializat, direct sau prin intermediari, cel puţin 14 kilograme de canabis cu THC biosintetizat, valoarea totală a drogurilor fiind de aproximativ 400.000 de lei.

În urma percheziţiilor au fost confiscate nouă kilograme de produse etnobotanice, în valoare de aproximativ 300.000 de lei, precum şi 32.000 de euro, 17.000 de lei, un pistol cu gaz lacrimogen, produse pirotehnice din clasa a doua, utilaje de ambalat şi sigilat la cald, cântare electronice, a mai spus Seucan.

Produsele confiscate au fost trimise la un laborator de specialitate, iar anchetatorii continuă cercetările în această cauză.

La acţiune au participat ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bacău, Bucureşti, Braşov, Cluj, Galaţi, Iaşi, Oradea şi lucrători ai Serviciului de Supraveghere Operativă şi Investigaţii Bacău, Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Bacău şi Iaşi, precum şi poliţişti de la IPJ Bacău şi jandarmi de la Brigada Mobilă Bacău, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Procurorii au precizat că persoanele anchetate sunt suspectate că foloseau magazinele tip coffee-shop drept paravane pentru traficul de droguri de mare risc. Acestea ar fi comercializat două produse aflate pe lista substanţelor interzise, numite "Weed" şi "Weed Black Out Label".

Procurorii DIICOT au cerut Tribunalului Bacău arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile a celor 17 persoane reţinute.

Guvernul a emis, în 10 februarie, o ordonanţă de urgenţă prin care s-a interzis comercializarea unui număr de 36 substanţe şi plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor. Ordonanţa de urgenţă este în vigoare şi, în baza acesteia, în prezent nu mai pot fi comercializate astfel de substanţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici