Produsele comercializate în România, contrafăcute în proporţie de 28%

Ponderea produselor contrafăcute în totalul celor comercializate în România este de 28%, cu două-trei procente peste media europeană, a declarat, joi, reprezentantul pentru România şi Bulgaria al Asociaţiei Europene Anticontrafacere, Gabriel Turcu.

17 afișări
Imaginea articolului Produsele comercializate în România, contrafăcute în proporţie de 28%

Produsele comercializate în România, contrafăcute în proporţie de 28% (Imagine: Mediafax Foto)

"Cele mai comercializate produse contrafăcute în România sunt cele de lux, unde sunt incluse parfumuri şi haine. Pe segmentul IT&C sunt accesoriile de telefonie mobilă, terminale şi platforme de jocuri", a spus Turcu.

El a adăugat că la nivel global pierderile anuale provocate de comercializarea de produse contrafăcute se situează între 400 şi 650 miliarde dolari pe an.

"La nivelul Uniunii Europene au fost confiscate, anul trecut, produse contrafăcute în valoare de 200 miliarde dolari", a adăugat Turcu.

El a mai spus că 8% din comerţul global este făcut cu produse contrafăcute.

"În ultimii 20 de ani, valoarea comerţului cu produse contrafăcute a crescut cu 10.000%. Cel mai mare furnizor de produse contrafăcute este China, 80% din produsele contrafăcute comercializate în UE provin din această ţară", a precizat Turcu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici