Profesoara agresată de un elev cere desfacerea contractului de muncă

Profesoara din Comarnic care a fost filmată în timp ce era îmbrâncită şi înjurată de un elev de clasa a VIII-a, înregistrarea fiind postată pe Internet şi difuzată apoi de ProTV, a cerut desfacerea contractului de muncă, din motive personale.

186 afișări
Imaginea articolului Profesoara agresată de un elev cere desfacerea contractului de muncă

Comarnic: Profesoara filmată când era agresată de un elev cere desfacerea contractului de muncă (Imagine: www.protv.ro)

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Prahova, profesoara de latină de la Grupul Şcolar "Simion Stolnicul" din oraşul Comarnic, filmată în timp ce era agresată fizic şi verbal de un elev din clasa a VIII-a, a solicitat, cu o zi în urmă, desfacerea contractului de muncă, invocând motive personale. Cererea a fost depusă la secretariatul ISJ Prahova.

Profesoara a explicat că nu a reacţionat când a fost înjurată şi îmbrâncită de elev, motivând că acesta are note foarte bune, că nu a vrut să strice imaginea liceului şi că i-a fost teamă fiindcă a fost ameninţată.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Prahova, profesorul Aurel Graur, a declarat corespondentului MEDIAFAX că profesoara agresată are 27 de ani şi acesta era al treilea an în care lucra în sistemul de învăţământ.

În urma şedinţei Consiliului profesoral al şcolii în care s-a petrecut incidentul s-a stabilit că profesoara a fost agresată fizic şi verbal de un elev din clasa a VIII-a pe motiv că aceasta a refuzat să-i motiveze unele absenţe la alte discipline.

Incidentul, petrecut în incinta şcolii în luna noiembrie a anului trecut, a fost filmat de către două eleve care au dat înregistrarea altor colegi, unul dintre aceştia, elev în clasa a XII-a, postând materialul pe Internet, 14 martie 2008.

Elevul care a agresat-o pe profesoară a primit nota 3 la purtare pe semestrul al doilea al acestui an şcolar. De asemenea, cele două eleve care au filmat incidentul şi colegul ce a făcut publică înregistrarea au şi ei nota scăzută la purtare, primind 4 pe semestrul al doilea. În plus, Consiliul Profesoral al şcolii a decis eliminarea din şcoală, timp de cinci zile, a fiecăruia dintre aceşti elevi, precum şi scăderea notei la purtare cu un punct tuturor colegilor elevului din clasa a VIII-a "pentru pasivitate", se arată în comunicatul ISJ Prahova.

Ancheta Consiliului Profesoral continuă pentru a identifica toate aspectele acestui incident.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a început o anchetă la grupul Şcolar "Simeon Stolnicul" din Comarnic după ce ProTV a difuzat imigani cu o profesoară care este agresată de un elev.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici