Profesoară care predă la două licee din Constanţa, diagnosticată cu TBC

O profesoară care predă la două licee din municipiul Constanţa a fost diagnosticată cu TBC, iar, potrivit DSP, de la începutul anului şcolar, în judeţ, au fost descoperite şapte focare de infecţie cu TBC în unităţi de învăţământ, 24 de elevi şi cadre didactice fiind internate în spital.

429 afișări
Imaginea articolului Profesoară care predă la două licee din Constanţa, diagnosticată cu TBC

Profesoară care predă la două licee din Constanţa, diagnosticată cu TBC (Imagine: Shutterstock)

Cadrul didactic diagnosticat cu TBC predă la Grupul Şcolar "Gheorghe Duca" şi la Colegiul Naţional Pedagogic "Constantin Brătescu", ambele din Constanţa.

"Un cadru didactic care preda la «Gheorghe Duca» a devenit contact TBC după ce a luat boala de la un elev. Profesoara avea ore de predare şi la Colegiul Pedagogic şi, după ce a aflat că a contractat boala, a anunţat şi s-a declanşat procedura de dezinfecţie în liceu şi testarea IDR în toate clasele în care a intrat cadrul didactic respectiv. Au fost testaţi 140 de copii ca să lămurim că nu este nicio problemă", a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului (DSP) Constanţa, dr.Constantin Dina.

El a precizat că din cei 140 de elevi testaţi au fost "trei, patru cazuri confirmate" şi 19 suspiciuni.

"Mai sunt în continuare suspiciuni la Pedagogic din cauza reacţiilor hiperalergice pe care le-au avut la testul cutanat la tuberculină şi aşteptăm rezultatele testelor pentru a vedea dacă se confirmă sau se infirmă diagnosticul", a mai declarat Constantin Dina.

De la începerea anului şcolar şi până în prezent, în judeţ, au fost confirmate 24 de îmbolnăviri cu TBC, în şapte unităţi de învăţământ, toate persoanele care au contractat boala, trei cadre didactice şi restul elevi, aflându-se sub tratament la Spitalul de Pneumftiziologie din Palazu Mare.

Primele cazuri au fost confirmate în luna octombrie la liceele "Ovidius" şi "Navrom" din Constanţa, iar celelalte s-au înregistrat la o grădiniţă din Valu lui Traian, Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din Cumpăna, Şcoala "Ion Borcea" din Agigea, precum şi la Grupul Şcolar "Gheorghe Duca" şi Colegiul Naţional Pedagogic "Constantin Brătescu", ambele din Constanţa.

Directorul DSPJ Constanţa a mai spus că deşi sunt multe cazuri înregistrate în decurs de aproximativ o lună, nu se poate vorbi despre o epidemie.

"Nu este niciun fel de epidemie. Sunt nişte focare izolate de TBC. Pentru a declara o epidemie trebuie semnalate focare simultan în mai multe zone. Din toate cele şapte focare pe care le-am avut în diverse unităţi şcolare, sunt numai 24 de cazuri confirmate", a declarat dr.Constantin Dina.

El a precizat că toate clasele şi încăperile frecventate de către persoanele bolnave sau cu suspiciune de boală din unităţile de învăţământ în care au fost găsite focare au fost dezinfectate, iar persoanele care au intrat în contact cu acestea au fost supuse anchetelor epidemiologice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici