Profesoară de liceu din Târgovişte, arestată alături de alte şase persoane pentru trafic de minore

Şapte membri ai unei grupări care racola minore cu vârste în 14 şi 17 ani, pe care le obligau să se prostitueze, au fost arestaţi preventiv, între suspecţi aflându-se şi o profesoară de la un liceu din Târgovişte şi un tânăr stabilit în Spania, pe numele căruia a fost emis mandat în lipsă.

1289 afișări
Imaginea articolului Profesoară de liceu din Târgovişte, arestată alături de alte şase persoane pentru trafic de minore

Profesoară de liceu din Târgovişte, arestată alături de alte şase persoane pentru trafic de minore (Imagine: Diana Iurkiewicz/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit anchetatorilor, procurorii au descins la locuinţa unui membru al grupării, formate din şapte persoane, unde au găsit şapte minore cu vârste între 14 şi 17 ani, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că fetele erau drogate şi obligate să se prostitueze.

Conform anchetatorilor, între suspecţi se află şi o profesoară de franceză şi limba română de la Grupul Şcolar de Transporturi Auto din Târgovişte, care împreună cu concubinul său găseau clienţi pentru fete, tariful fiind de 50-100 de lei pentru un raport sexual, acesta având loc de cele mai multe ori la domiciliul doritorilor sau în maşină.

Cadrul didactic ar fi încercat să racoleze fete şi din rândul elevelor, iar acuzaţiile care li se aduc celor şapte persoane sunt constituire de grup infracţional organizat, trafic de minori în formă calificată şi trafic de droguri de risc.

"Ca şi mod de lucru, tinerele erau racolate, erau forţate la un moment dat să consume droguri, până când li se crea o dependenţă, obţinându-se un control suplimentar asupra lor, pentru a fi forţate să practice prostituţia", a declarat procurorul Mihai Mihăilă de la DIICOT Dâmboviţa.

Liderul grupării era Daniel Bucur, din Răzvad, stabilit în Castellon, unde deţine un club de noapte. Fetele erau racolate şi ţinute în vila acestuia din Răzvad. Pentru cele care opuneau rezistenţă, traficanţii recurgeau la droguri, în special marijuana.

Conform surselor citate, fetele erau racolate din familii dezorganizate, cu posibilităţi financiare reduse, fiind trecute graniţa în mod fraudulos.

Judecătorii au emis mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele celor şapte persoane, inclusiv pentru profesoară, două dintre mandate, pentru şeful grupării, Daniel Bucur, şi un alt bărbat, fiind emise mandate de arestare în lipsă.

"Sunt şapte mandate de arestare, cinci persoane au fost arestate, iar pentru doi s-au emis mandate în lipsă. Măsura arestării dispusă de către magistraţi a fost atacată cu recurs. Sunt presupuneri despre fapte comise, nu am văzut dovezile", a declarat avocatul inculpaţilor, Ion Stoichiţă.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici