Video Profesor din Olt, filmat în timp ce lovea un elev

Un profesor de la şcoala din localitatea Redea, judeţul Olt, este cercetat de poliţişti după ce apare într-un filmuleţ postat pe internet în timp ce loveşte cu palmele un elev, iar Consiliul de Administraţie al unităţii şcolare urmează să decidă dacă dascălul va fi exclus din învăţământ.

49 afișări

O comisie a Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, coordonată de inspectorul general Carol Kovacs, a mers, duminică dimineaţă, la Şcoala Generală din localitatea Redea pentru a verifica în ce condiţii a avut loc incidentul apărut într-un filmuleţ pe internet, în care un cadru didactic al acestei unităţi de învăţământ loveşte de mai multe ori cu palmele un elev.

Inspectorul general Carol Kovacs a declarat, la finalul întâlnirii cu toţi cei implicaţi în acest incident, că profesorul de sport Vochiţă Munteanu (62 ani) este în atenţia Consiliului de Administraţie al şcolii, care va decide dacă acesta va mai rămâne sau nu în învăţământ.

"Consiliul de Administraţie se va întruni luni, iar până vineri va lua o decizie în acest sens", a precizat Carol Kovacs.

La rândul său, Poliţia Judeţeană Olt s-a sesizat în legătură cu acest incident.

"Ca urmare a verificărilor făcute de poliţişti s-a stabilit că M. V., de 62 ani, din comuna Redea, profesor de sport, este suspectat că, în ziua de 22 ianuarie, între orele 16.00 – 17.00, a agresat un elev de 13 ani, din aceeaşi localitate, lovindu-l cu palmele peste faţă şi trăgându-l de păr şi urechi", se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Olt.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au început cercetări pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe, părinţii copilului spunând la audieri că nu doresc să formuleze plângere împotriva profesorului. În urma definitivării cercetărilor dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, se mai arată în comunicatul Poliţiei Olt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici