Profesor universitar de la Universitatea Politehnică Bucureşti, reţinut pentru luare de mită

Un profesor de la Universitatea Politehnică Bucureşti a fost reţinut pentru luare de mită, fiind bănuit că a cerut şpagă jumătate din indemnizaţia unei persoane angajată pentru proiecte.

1101 afișări
Imaginea articolului Profesor universitar de la Universitatea Politehnică Bucureşti, reţinut pentru luare de mită

Profesor universitar de la Universitatea Politehnică Bucureşti, reţinut pentru luare de mită

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de joi, a lui Dincă Cristian-Florian, profesor universitar în cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti şi director al Departamentului de Producere şi Utilizarea Energiei din cadrul aceleiaşi unităţi de învăţământ, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată (31 acte materiale).

În ordonanţa procurorilor se arată că, în perioada august 2020 – februarie 2023, Dincă Cristian-Florian ar fi pretins şi primit de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 153.470 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, ca responsabil de proiect în cadrul proiectelor finanţate din fonduri nerambursabile “Asociat-474 PED/2020”, „Hybrid Solvent”, „In-No-Plastic”, „Dezvoltarea de solvent”, „Cap soft” derulate în cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti.

Banii respectivi reprezentau aproximativ jumătate din indemnizaţia pe care martorul ar fi primit-o în contextul menţionat mai sus, în calitate de angajat în cadrul proiectelor respective.

Joi, potrivit înţelegerii anterioare, Dincă Cristian Florian ar fi primit de la martor suma de 6.000 de lei reprezentând tranşa aferentă salariului primit de acesta în luna februarie 2023, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Vineri, acesta urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
profesor,
reţinere,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici