Profesorii au plecat în marş spre ministerele Muncii şi al Educaţiei

Cei 8.500 de sindicalişti din educaţie afiliaţi la FSLI au plecat din Piaţa Victoriei spre Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, pe fundal auzindu-se marşul funebru, cadrele didactice spunând că în România se pregăteşte înmormântarea şcolii româneşti.

31 afișări
Imaginea articolului Profesorii au plecat în marş spre ministerele Muncii şi al Educaţiei

Profesorii au plecat în marş spre ministerele Muncii şi al Educaţiei (Imagine: Anita Vizireanu/Arhiva Mediafax Foto)

Pe traseul marşului, protestatarii vor opri la sediile ministerelor Muncii şi Educaţiei pentru a-şi striga nemulţumirile.

Mariana Gună, preşedintele Asociaţiei de Părinţi a transmis protestarilor susţinerea celor două milioane de părinţi pe care-i reprezintă.

"Am venit să fim alături de voi, să cerem Guvernului salvarea şcolii româneşti, programe reformate, manuale nu maculatură de aruncat la gunoi, resursă umană motivată", a fost mesajul Marianei Gună.

Profesorii s-au dcelarat dezamăgiţi că pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei, în România evenimentule este sărbătorit de ani de zile prin proteste pentru că niciun Guvern nu a sprijinit acest sector declarat prioritate naţională.

Dascălii au mai spus că peste tot în lume această zi este una de sărbătoare iar în România se pregăteşte înmormânatera şcolii româneşti.

Înainte de a se încolona în marş, protestatarii s-au mai întors o dată spre Guvern pentru a-i mai cere o dată demisia şi au cântat "Dăscăliţa", o melodie cunoscută printre cadrele didactice.

Sindicaliştii strigă "Jos Guvernul", ei având pancarte pe care scrie "Să muriţi bine", "Urlă foamea-n noi", "Ardealul nu vă vrea".

Pe de altă parte, ministrul Muncii, Ioan-Nelu Botiş i-a invitat, marţi, de la ora 13.40, la sediul MMFSP, pe reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Învǎţǎmant Spiru Haret, ai Federaţiei Educaţiei Naţionale şi ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învǎţǎmant pentru prezentarea revendicǎrilor şi continuarea dialogului pe baza acestora.

Protestul celor de la FSLI ar urma să se încheie la ora 14.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici