Profesorii de la "Spiru Haret", hotărâţi să declanşeze greva generală pe termen nelimitat

Profesorii afiliaţi la Federaţia "Spiru Haret" sunt hotărâţi să continue protestele alături de ceilalţi colegi, până la greva generală, nemulţumiţi de atitudinea "batjocoritoare" a Guvernului la adresa cadrelor didactice.

54 afișări
Imaginea articolului Profesorii de la "Spiru Haret", hotărâţi să declanşeze greva generală pe termen nelimitat

Profesorii de la "Spiru Haret", hotărâţi să declanşeze greva generală pe termen nelimitat (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că, după greva de avertisment de luni, nu a primit niciun semnal pozitiv din partea guvernanţilor, astfel că membrii sindicatului sunt hotărâţi să continue protestele, care vor culmina, în două săptămâni, cu greva generală a tuturor angajaţilor din sistemul educaţional.

"Colegii din teritoriu sunt foarte nemulţumiţi că Guvernul îşi bate joc de ei, nu numai prin anularea unei legi votate în unanimitate de Parlament, dar şi prin toate declaraţiile de batjocură şi prin împingerea celorlalte pături sociale împotriva profesorilor", a precizat Isvoranu.

Liderul Federaţiei "Spiru Haret" anunţa, luni dimineaţa, că aproximativ 70.000 de profesori, afiliaţi organizaţiei, sunt în grevă de avertisment, dascălii prezentându-se la cursuri pentru a supraveghea elevii, fără a preda.

Ministerul Educaţiei informa, luni după-amiaza, că peste 37.000 de angajaţi din educaţie afiliaţi la Federaţia "Spiru Haret" din 17 judeţe şi municipiul Bucureşti, au fost în grevă de avertisment, deşi conducerea organizaţiei a anunţat la MECT, printr-o notă, faptul că federaţia are 66.000 de membri.

Liderul sindical Gheorghe Isvoreanu a declarat că, luni, începând cu ora 7.00, toţi profesorii afiliaţi la organizaţia pe care o conduce au fost în grevă de avertisment, aceştia prezentându-se în toate unităţile şcolare, dar "fără a face activităţi didactice sub nicio formă".

"Guvernul ar trebui să devină resonsabil. Niciunde în lume nu s-a întâmplat ca la noi, ca un Guvern să fie peste toate autorităţile statului şi să anuleze o lege. Guvernul Tăriceanu ar trebui să revină şi să aplice legea şi, totodată, ar trebui să-şi ceară scuze faţă de modul în care a badjocorit toţi profesorii din ţara asta", a precizat Isvoranu.

Liderul federaţiei "Spirul Haret" speră ca Ordonanţa prin care a fost amânată aplicarea legii majorării salariilor să fie supusă dezbaterii Parlamentului şi să fie respinsă, astfel încât prevederile privind creşterile salariale să fie aplicabile.

De altfel, Federaţia "Spiru Haret" a cerut Parlamentului, într-o scrisoare deschisă, să se întrunească în regim de urgenţă şi să respingă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului de amânare până în 1 aprilie a aplicării legii privind creşterea cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice.

Celelalte trei federaţii din educaţie - Alma Mater, FLSI şi FEN - au anunţat că vor intra în grevă de avertisment în 10 noiembrie.

Din 18 noiembrie toate cele patru federaţii din educaţie intră în grevă generală pe termen nelimitat, nemulţumite de decizia Guvernului de a amâna până în 1 aprilie 2009 aplicarea legii de majorare cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice.

Şi Federaţia Sanitas ameninţă cu greva de avertisment în 14 noiembrie şi cu cea generală din 20 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici