Profesorii NU vor mai intra în grevă generală. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ anunţă că nu sunt întrunite condiţiile necesare acţiunii de protest. "Dascălii pun pe primul plan interesul elevilor"

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a anunţat, luni, că nu sunt întrunite condiţiile pentru declanşarea grevei generale, reprezentanţii FSLI precizând însă că protestele pot fi reluate după începerea anului şcolar 2017-2018.

1973 afișări
Imaginea articolului Profesorii NU vor mai intra în grevă generală. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ anunţă că nu sunt întrunite condiţiile necesare acţiunii de protest. "Dascălii pun pe primul plan interesul elevilor"

Profesorii nu vor mai intra declanşa greva generală. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ anunţă că nu sunt întrunite condiţiile necesare acţiunii de protest. "Dascălii pun pe primul plan interesul elevilor"

"În urma centralizării datelor primite de la sindicatele afiliate, reiese că 45,67 % din totalul membrilor de sindicat F.S.L.I. au spus ”DA” pentru grevă generală, începând cu data de 12 iunie 2017, un număr de 27 de sindicate afiliate având între 50% şi 86% opţiune pentru această formă de protest", se arată într-un comunicat de presă al federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), remis luni MEDIAFAX.

Prin urmare, nu sunt întrunite condiţiile legale de a declanşa greva generală la nivelul tuturor sindicatelor afiliate la FSLI.

Sindicaliştii transmit însă că faptul că nemulţumirea salariaţilor din învăţământ faţă de legea salarizării este una profundă în continuare şi că guvernanţii ar trebui să ia în calcul faptul că pot fi reluate după începerea anului şcolar 2017-2018.

"Încă o dată se demonstrează că, în ciuda faptului că sunt umiliţi, dascălii pun pe primul plan interesul elevilor şi nu doresc ca şi aceştia să fie afectaţi", transmite FSLI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici