Profesorul din Gorj care a recunoscut că a fost condamnat într-un caz de viol, dat afară din învăţământ

Profesorul de sport de la Liceul din Ţicleni, care a recunoscut că a fost condamnat într-un caz de viol, dar care spune că nu a fost violator, a prezentat, miercuri, la ISJ Gorj dovada că nu este înscris în registrul persoanelor care au comis infracţiuni sexuale. El a fost dat afară din învăţământ.

1129 afișări
Imaginea articolului Profesorul din Gorj care a recunoscut că a fost condamnat într-un caz de viol, dat afară din învăţământ

Profesorul din Gorj care a recunoscut că a fost condamnat într-un caz de viol, dat afară din învăţământ

Potrivit conducerii ISJ Gorj, profesorul a prezentat, miercuri, adeverinţa de integritate, prin care a făcut dovada că nu se află în registrul persoanelor care au comis infracţiuni sexuale.

Cu toate acestea, reprezentanţii ISJ Gorj au decis să-i retragă orele de sport şi instruire practică de la liceul din Ţicleni, acestea urmând să fie preluate de profesorii care au participat la examenul de titularizare şi au obţinut note peste 5.

„Domnul profesor a trimis certificatul. În ciuda faptului că este alb acest certificat şi că îi permite să lucreze, nu îi permite metodologia de mobilitate a personalului didactic, legea învăţământului nu-i permite să mai aibă ore. Rămâne fără ore. Inspectoratul a luat măsura, pentru că nu a participat la concurs. Nu are nicio legătură una cu cealaltă. Dumnealui nu a participat la niciun concurs şi orele vor fi distribuite. Dacă a ieşit certificatul curat, poate să participe la concurs, cazierul este curat, nu are nicio problemă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Marcela Mrejeru, inspectorul şcolar general al ISJ Gorj.

Conducerea ISJ Gorj a început o anchetă, săptămâna trecută, la Liceul Tehnologic Ţicleni, după ce un profesor de sport a recunoscut că a fost condamnat într-un caz de viol, înainte de anul 1989, pe care susţine că nu l-a comis, şi într-un furt de produse de înfrumuseţare din Italia.

Inspectorul general şcolar Marcela Mrejeru a spus că profesorul în vârstă de 49 de ani i-a mărturisit că a fost condamnat într-un caz de viol, însă şi că nu l-ar fi comis el. „El a venit şi mi-a povestit că fapta cu violul se întâmpla acum 31 de ani şi că el nu a fost violatorul, au fost alţi doi, care au luat opt ani, iar el a luat doar un an, a fost condamnat doar cu un an. În ceea ce priveşte Italia, spune că a fost şofer şi că a furat cu unii. A recunoscut, până la urmă, dar este doar ce spune el”, a mai declarat Marcela Mrejeru.

Profesorul a fost încadrat la plata cu ora la Liceul Tehnologic Ţicleni, de către directorul unităţii, cu care este şi rudă.

„El, fiind militar la vremea respectivă, având 18 ani şi ceva, a fost cercetat de Tribunalul Militar, fiind în arest, omul, pe care îl cunosc fiindcă mi-e şi rudă, omul efectiv a picat nevinovat, fiind omul nepotrivit la locul nepotrivit. Cineva l-a luat cu maşina, fiind o vreme de iarnă, l-a luat la ocazie, ca să spun aşa, cu maşina, şi respectivii din maşină au întreţinut relaţii sexuale cu o fată, care în final ar fi declarat că nu ar fi fost de acord. I-a acţionat în instanţă, au fost pedepsiţi pentru viol respectivii, iar el, fiind în maşină, a trebuit să pice şi el, mai ales fiind în armată, a trebuit să fie încadrat cu ei, i-au dat o încadrare de tentativă de lipsire de libertate”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Istrate, directorul Liceului Tehnologic Ţicleni.

Acesta a mai povestit că, la recurs, procurorul militar ar fi recunoscut că actualul profesor nu ar fi participat la viol sau la sechestrare.

„La recurs, procurorul militar spune în memoriul pe care îl face către judecător că T.E. nu a participat în niciun fel nici la activitatea de viol şi sechestrare, nici la lipsire de libertate, însă, fiind în arest, judecătorul nu mai poate să-i dea achitare, că altfel se îndrepta împotriva lor, cum s-a întâmplat de multe ori. Şi atunci îl lasă cu încadrarea de tentativă de lipsire de libertate, pentru că deja executase un an, adică stătuse un an în arest, ca să poată să-l elibereze practic”, a mai spus directorul.

Acesta a mai povestit că, în Italia, profesorul a lucrat ca şofer pentru nişte persoane care au furat. Directorul susţine însă că profesorul şi-ar fi dat singur demisia de la şcoală.

„Să vii acum după 30 de ani să spui că e violator, deja sunt fapte care l-au terminat psihic. Nu mai poate să vorbească. Dânsul nu mai face faţă tensiunii şi presiunilor mediatice la care a fost supus şi ca urmare a decis să nu mai vină la catedră. Dânsul, astăzi, şi-a prezentat, înpreună cu acea adeverinţă, şi-a prezentat şi demisia”, a mai declarat Mihai Istrate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici